Webes rendelések | ScrollMAX

Webes rendelések

Az elkészült megrendelések a Kereskedelem csoport > Webes rendelések menüpontjával érhetőek el. Ez egy dinamikus menü, ami mindig mutatja az új, még fel nem dolgozott megrendelések számát is.

A kapott megrendelések a lista alatt található lenyíló választó segítségével szűrhetők: csak az újak, elfogadott vagy elutasított megrendelések, illetve az összes. A szokásos többfunkciós táblázat segítségével valamennyi oszlop adata alapján is tudunk szűrni, csoportosítani és sorba rendezni.

Az elfogadott megrendeléseknél a hozzá tartozó táska száma is látható, annak minden lényeges kereskedelmi és termelési adata a lista alatti táska infógombbal el is érhető.

A sorra duplán kattintva, illetve a Részletek gomb megnyomásával lehet a megrendelést megnyitni:

Az ablak felső részén a teljes megrendelés látható, úgy, ahogy a megrendelő is látta. Alatta külön mezőkbe szedve találhatók a fő adatok. A három kontakt (rendelést feladó, anyagleadásért felelős és az esetleges gépinduláshoz jövő – aki persze lehet ugyanaz a személy) neve melletti  gombbal a Partner törzs Nevek listájába lehet importálni a megrendelésben megadott elérhetőségeket, összekapcsolni a saját adatbázisban lévő személyt a PrintPortálon regisztrált felhasználóval. Természetesen, ezt csak egyszer kell megtenni, a további megrendeléseknél már automatikusan felismeri s rendszer.

A megrendeléshez feltöltött anyagok a Fájlok lapon érhetőek el:

A kijelölt fájlt a program a Megnéz gomb megnyomásakor egy ideiglenes mappába letölti és azt onnan megnyitja. Az Ellenőrzés oszlopban a program jelzi, ha a fájllal kapcsolatban hibát vagy komolyabb hiányosságot talált. A teljes jelentés az Ellenőrzés gombbal nézhető meg. A lista alatt a fájlokkal, feltöltéssel kapcsolatos üzenetváltás látható, amire az Új üzenet gombbal lehet válaszolni.

A megrendelésben megadott szállítási utasítások a Diszpó lapon láthatóak.

A webes diszpókat a program szintén csatolja a táskához, de nem generál belőle automatikusan táska diszpó sorokat. Ezt a Táska szerkesztőben, a Webes diszpók feldolgozása során kell megtenni.

Az ablak alsó részén található gombok segítségével fogadhatjuk el vagy utasíthatjuk el a megrendelést.

Az Ajánlat megnyitása gomb a megrendelés kiindulási alapját jelentő ajánlatot és verziót nyitja meg az Ajánlat szerkesztőben.

Az Új táska gombbal a megrendelést elfogadjuk és az alapján egy új táskát generálunk. A program a megrendelés adataiból átemel mindent, amit csak lehet: kitölti a kontaktokat, kapcsolja a fájlokat, beállítja a termékdíjat, stb.. A megrendelés státuszát a Jóváhagyva állapotra állítja (a PrintPortálon is). A megrendelő levelet is csatolja a táskához, amit a Táska szerkesztő és a Digitális táska Megrendelés gombjával bármikor elő lehet hívni. (A mindenki számára elérhető gombbal árak nélkül jelenik meg a megrendelés).

Az Új utánnyomás gombbal az új táska egy korábbi munka alapján, arra hivatkozva hozható létre.

Ha a táska már létezik – módosítás, előre nyitott táska vagy utólag leadott megrendelés – a megrendelést a Meglévő táska gombbal egy már létező táskához rendeljük. Ilyenkor a megrendelés állapota szintén Jóváhagyva lesz, de ilyenkor a program csak a fájlokat csatolja, a többi adatot nem írja felül. A táskában megnyitható megrendelés mindig az utolsó csatolt megrendelést fogja mutatni, így ott könnyen ellenőrizhető, hogy a táska adatai rendben vannak-e.

Amennyiben a megrendelés téves. régen lejárt vagy más ok miatt nem fogadható el, akkor azt a Visszautasítás gombbal lehet lezárni. Ilyenkor a megrendelés a ScrollMAXban és a PrintPortálon is Elutasítva állapotot kap.