Termék szerkesztő | ScrollMAX

Termék szerkesztő

A Termék szerkesztőben már egy konkrét termékkel foglalkozunk, ami

  • vagy egy ajánlat egy verziója
  • vagy már egy konrét táska.

Ha nincs plusz bővítmény (keménytáblás kötészet modul, gyűjtődoboz kalkuláció) bekapcsolva, akkor az ablak 3 fő részre osztható:

A Termék szerkesztő további funkciói:

Sablonként gomb: az adott terméket a program Sablonként elmenti. Itt kap egy csoportot, ikont, megnevezést, ami alapján később könnyebben megtalálható, kiválasztható. Az új sablon segítségével a következő, hasonló paraméterű ajánlat vagy táska létrehozása még egyszerűbbé válik. Erről bővebben a Kalkulációs sablonok oldalon olvashat.

Modellkészítés gomb: elsősorban táskánál használt funkció, de bizonyos esetekben árajánlatnál is hasznos lehet. Ezzel a funkcióval az adott termékről rendelhet modellt: a program a megadott alapanyagok és termék paraméterek alapján elkészíti a modellkérő lapot. Erről többet a Modell rendelés oldalon olvashat.

Anyagutalvány gomb: a program a termékhez rögzített technológiák és anyag típusú egyéb tételek alapján elkészíti az Anyagutalvány nyomtatványt. Bár ezt elsősorban a táskánál használjuk, előterheléshez, anyaggal kapcsolatos ár, illetve egyéb feltétel megkérdezéséhez belső dokumentumként is használatos.

Árak aktualizálása gomb: Az árajánlat műveleti árait felülírja a törzsadatokban aktuálisan megadottakra. A kézzel külön beírt (Utalványozott művelet) árakra ez nem vonatkozik, azokat továbbra is manuálisan kell megváltoztatni, amennyiben szükséges.