PrintPortál Új megrendelés | ScrollMAX

PrintPortál Új megrendelés

A megrendelésnél igyekeztünk minél több adatot automatikusan előre kitölteni, hogy egy egyszerűbb munka megrendelése tényleg csak pár kattintás legyen. Vannak viszont olyan, időnként kötelezően megadandó adatok, amik nélkül hagyományos módon sem lehetne befogadni a megrendelést. A kötelezően kitöltendő mezőket a program egy „*” jellel, a még ki nem töltött kötelező mezőket piros háttérrel jelzi.

A beállítások lapon minden nagyobb részhez leírás is megadható, amik a  ikon megnyomásával jeleníthetőek meg.

Megnevezés: a kiküldött verzió címe, de megkérjük a megrendelőt, hogy a nagyon általános megnevezéseket – ha lehet – konkretizálja. A megrendelésnél ez lesz a létrejövő táska címe is. Kötelező mező, de alapértelmezés szerint előre kitöltött.

Vevői rendeléskód (PO): nem kötelező mező, a táska hasonló nevű adata lesz.

 

Anyagleadás dátum: kitöltése kötelező.

Megjegyzés / óra / napszak: az anyagleadási dátum pontosítására szolgál.

Anyagleadás kapcsolattartó: a fájl leadással kapcsolatban (például miért nincs még meg) kit lehet keresni. A lista segítségével a céges fiókhoz már korábban felvett felhasználók közül is lehet választani. A lista végén lévő ikon megjeleníti a kiválasztott személy elérhetőségeit, amit itt lehet javítani is. A Más: opció kiválasztásával egy külsős kontakt elérhetőségeit lehet megadni.

Az anyagleadási kapcsolattartó a ScrollMAX rendszerben a Táska szerkesztő > Utasítások > Előkészítés lapon beállítható anyagleadás kontakt (Fájl probléma esetén) lesz.

 

Határidő dátum: szállítási határidő, kitöltése kötelező.

Megjegyzés / óra / napszak:a szállítási dátum pontosítására szolgál.

 

Jóváhagyás: a PrintPortál beállításánál megadott imprimálási opciók közül kell a megrendelőnek választania.

Jóváhagyás kapcsolattartó: a tervezett imprimálást, softproofot, stb. kinek kell küldeni. A Más: opció kiválasztásával egy külsős kontakt elérhetőségeit lehet megadni.Az itt megadott személy lesz a táska imprimáló kontaktja.

Megjegyzés: a jóváhagyással kapcsolatos további információ (pl. csak a borítóról kér proofot).

 

Gépindulás: kér/nem kér.

Gépindulás kapcsolattartó: ha szeretne megjelenni, akkor az anyagleadás kontakthoz hasonlóan meg kell adnia a Gépindulás kapcsolattartó személy adatait is. Ezek a Táska szerkesztő > Utasítások > Nyomás lapon a gépindulás paramétereibe kerülnek majd be.

Megjegyzés: a gépindulással kapcsolatos további információ.

Beállítások megjegyzése alapértelmezettként: hogy egy gyakrabban rendelő ügyfélnek ezeken ne kelljen minden alkalommal végigmennie (például mindig kér softproofot, de sose akar jelen lenni a gépindulásnál), ezek a beállítások elmenthetőek. A következő megrendelésnél a program már e szerint tölti ki ezt a két adatot.

 

Paraméterek: a termék fő paramétereit a program a kapott árajánlatból automatikusan hozza. Ha az adott verziónál már csak például a mennyiség és az ár jelent meg, akkor a program a levélen lévő verziókon visszafelé haladva felépíti az erre a termékre vonatkozó specifikációt. Természetesen a megrendelőnek lehetősége van ezektől eltérő megrendelést is leadni úgy, hogy a változási kéréseket a táblázat Módosítás mezőjében megadja. Így az ajánlattól való eltérések egyértelműen követhetőek. (Az árhoz direkt nincs módosítás mező...)

Ha a levélhez kérdések is tartoznak, akkor azok is ebben a táblázatban jelennek meg.

 

Termékdíj kategória: a törzsben beállított kategóriák közül kell a megrendelőnek választania. Ha a kategóriához feltöltött nyilatkozat sablon is tartozik, akkor azt a program a rendelés lezárásakor szintén legenerálja és aláírásra automatikusan elküldi a megrendelőnek.

 

Számlázási adatok: a céges fiók létrehozásakor a program előre feltölti a ScrollMAX Partner törzs Számlázás lapján megadott adatokat, így ha azok rendben vannak, a megrendelőnek ezzel nem kell foglalkoznia.

Számlázási cím mentése: ha ezek nem helyesek vagy hiányosak, akkor azokat itt módosítva (és a kapcsolót bejelöli), akkor legközelebb már a javított adatokat ajánlja fel a program. (Amennyiben az adott munkát kivételesen másik cég vagy magánszemély nevére kívánja számláztatni, akkor nem fogja kérni az adatok mentését). A program a megrendelés letöltésénél figyeli, hogy a megrendelő a számlázási adatait felülírta-e, s ennek megfelelően frissíti a ScrollMAX Partner törzs adatait is.

 

Szállítás: kötelezően kitöltendő adat. A megrendelő komplett szállítási listát is megadhat, több cím és/vagy több dátum és mennyiség megadásával. A egyszerűbb kitöltést néhány gyors gomb segíti:

  • Nekem: a teljes mennyiséget a megrendelésnél megadott határidővel a törzsben lévő címre kéri;

  • Személyes átvétel: itt csak a szállítás előkészítéséről értesítést kérő személy kontakt adatait lehet megadni (és ez is opcionális);

  • Korábban használt címek: bármelyik, a PrintPortálon korábban már leadott megrendelésben szereplő címet lehet egyszerűen kiválasztani.

A program az itt felvett listát a táska diszpó listájába importálja be.

 

Megjegyzés: bármilyen, a megrendeléssel kapcsolatos további információ, utasítás. Ezek a Táska szerkesztőben a Megjegyzés mezőbe kerülnek be.

Amennyiben a nyomda töltött fel ÁSZF-t, a felhasználónak a megrendelés véglegesítése előtt azt is el kell fogadnia.

A megrendelés elküldése után a program kiküld egy e-mailt a megrendelést rögzítőnek, a céges fiókhoz tartozó azon felhasználóknak, akik erről értesítést kértek, valamint a nyomdának, a PrintPortál beállításoknál megadott e-mail címre. A megrendelőnek kimenő e-mail csatolmányként tartalmazza a nyomda ÁSZF-jét, valamint – ha szükséges – a termékdíj nyilatkozatot is.

A megrendelés azonnal bekerül a Webes megrendelések listába, amiről már a ScrollMAX rendszerben beállított automatikus üzenetek mennek ki (Scroll Üzenet, e-mail vagy SMS). Amint a megrendelést a rendszer rögzítette, a megrendelő már fájlt is tud hozzá kapcsolni.

<ide kellene egy kép, a köszönjük a rendelését és tovább a feltöltő oldalra. de lehet, h ezt még bele is kell tenni.>

Amennyiben a feltöltést egy külsős előkészítő kollégának kell majd elvégeznie, akinek a megrendelő nem szeretne elérést adni a céges fiókjához, a rendszertől kérhet egy feltöltés linket. Ennek segítségével az e-mail címzettje csak ehhez a megrendeléshez – illetve később az ebből készült táskához – tud fájlokat feltölteni.