Ajánlat szerkesztő - Verziók listája | ScrollMAX

Ajánlat szerkesztő - Verziók listája

Verziók listája: az ablak jobb oldalán találja az ajánlathoz felvett verziók. A program az egyes verziókat alszámmal jelöli, az alap mindig a 0. Így egy konkrét verzióra a ajánlat számával és a hozzá tartozó verzió alszámával lehet egyértelműen hivatkozni (pl. 176/2).

A verziók listája alatt található a rögzített tagok listája.

Belső info: az adott verzióra a kalkulációval, árral kapcsolatos belső információk. Itt tudja megindokolni a kereskedő, hogy miért ad ki nagyon alacsony árat, itt rögzíthető egy elbukott ajánlatnál, hogy ki és mennyiért szerezte meg a munkát. De itt lehet kalkulációval olyan információkat is közölni, ami esetleg csak a megrendelés és a kalkulációs lap összevetéséből nem derül ki (s ezekről nem feltétlenül jó a megrendelőnek tudnia): pl. többszöri ismétlődő terméknél a jobb ár miatt magasabb példányszámra készült az ajánlat (amit a levélen persze javítunk), vagy egy alacsonyabb szerszámköltség szerepel az árban, mert van rá esély, hogy egy meglévő is használható lesz. A kényelmesebb, gyorsabb kitöltés érdekében sablonokat is használhat. Abban az esetben, ha a megrendelőnek minden ajánlatához ugyanazt a szöveget szeretnénk megjeleníteni, a partnertörzs kereskedelem lapján az Ajánlat Belső info ablakba kell azt felvenni. Az ott megadott szöveg minden új ajánlat létrehozásánál automatikusan bekerül a Belső info ablakba.

Megrendelőnek: ide viszont a kereskedő és a kalkulátor is olyan információkat ad meg, amiket mindenképpen tudatni kell a megrendelővel. Pl. több fajta szórólap együtt nyomása esetén, hogy az ár csak az együttes rendelés esetén érvényes, vagy éles vágásnál, hogy kifutó nélküli munka, esetleg a színekkel (nem direkt szín, nem flekk nyomás), stb. Az itt megadott szöveg automatikusan rákerül az ajánlatközlő levélre.

A kényelmesebb, gyorsabb kitöltés érdekében sablonokat is használhat.

Átfutási idő: a termék kigyártásához szükséges elméleti idő. Mivel sokszor ez nem simán csak X nap, hanem konkrét dátumokat (esetenként időpontokat) kell megadni, így érdemes a bevállalt határidőt a megrendelő által elvégzendő feladatok teljesítéséhez kötni. Magyarul, „ha az anyagot kapjuk ekkor és a jóváhagyás megtörténik ekkor, akkor a munka átvehető ekkor”. Ezek egyszerű és gyors kitöltéséhez a programban egy sablon szerkesztő található.

Az adott verziót a Módosítás gombbal, a listában a verzióra duplán kattintva, vagy a soron állva az Enter billentyűvel, a Termék szerkesztőben nyithatjuk meg.