Ajánlatközlő levél - Árak, feltételek beállítása | ScrollMAX

Ajánlatközlő levél - Árak, feltételek beállítása

Kiajánlott ár: a program azt az árat, devizát és mennyiségi egységet ajánlja itt fel, amit már az Ajánlat szerkesztőben is beállíthatott. Ha ott nem tette volna meg, akkor akár kézzel megadva, akár a gyorsgombot használva (egységár, összesen ár, EUR egységár, EUR összesen ár, EUR ár 1000 pld- ra) is megteheti. A paraméterekkel ellentétben ez az adat a verzióba is visszaíródik, így a levél lezárása után az Ajánlat szerkesztőben ez a kiajánlott ár lesz látható.

Ha több verzió is van, és a fedezetekkel kalkulált egységár megfelel a kiajánlott árnak, akkor legegyszerűbben az Összes ár frissítése gombbal tudja ezeket egyszerre átmásolni. Ilyenkor a program a devizanemet „Ft”-ra, a mennyiségi egységet „db”-ra állítja.

Bontott ár kapcsoló: a program az árat Művelet – Anyag – Alvállalkozó bontásban ajánlja ki. A gyorsgyombok ezeket is a megfelelő devizanemmel és mennyiségi egységgel töltik fel a kalkuláció alapján, de kézzel is szabadon kitölthetők.

Egyéb ár: valamilyen kiemelt ár közlésére szolgál. Ilyen lehet a szállítási vagy szerszám költség, esetleg a külön fizetendő termékdíj. (Hosszabb listára a További tételek szolgál.)

Termékdíjjal gomb : Az árat a termékdíjjal együtt jeleníti meg.

Nettó mennyiség: a kiajánlott ár mennyiségi egysége alapján az ajánlat mennyisége: darabárnál a példányszám, egy összegű árnál 1, 1000 darabra megadott árnál a példányszám / 1000, csomag árnál a csomagok száma, stb. Ennek az adatnak egyrészt a statisztikákban, kimutatásokban van szerepe, ahol a teljes kiajánlott összeget kell figyelembe vennünk, másrészt ez alapján tudja a program a nettó összköltséget a levélen is feltüntetni. (A nettó összköltség akkor jelenik meg a levélen, ha ezt az opciót a beállításoknál bejelölte.)

Nettó terméksúly és az esetleges termékdíj: a program tájékoztató jelleggel a levélen feltünteti a kalkulált termék becsült súlyát. Ha termékdíjat is megad (azaz az érték nem 0 Ft/kg), akkor a becsült összes termékdíj összege is rákerül a levélre.

További tételek: ebben a listában több egyedi árat, opciót is feltüntethet. A program a kalkulációban a Külön ár kapcsolóval jelölt műveleteket, anyagokat és alvállalkozókat a levél létrehozásakor automatikusan felsorolja, de ezeket is szabadon felülírhatja, törölheti.

Bonyolultabb áradás esetén hasznos lehet az ablak alján található Kalklap gomb, amivel a kiválasztott verzióhoz tartozó Kalkulációs lapot tudja előhívni.

Átfutási idő: a több paraméterhez hasonlóan ez is megadható már az árajánlat elkészítésénél, s akkor a program ezt már előre kitölti. Ez visszafelé is működik: a levél lezárásakor a kiajánlott átfutási időt a program visszaírja a kiinduló verzióba, így az ott később a levél megnyitása nélkül is látható.

Az átfutási idő kitöltését – különösen idegen nyelvű leveleknél – nagyban segítheti a sablon szerkesztőnk.

Megjegyzés: a verzióhoz kapcsolódó bármilyen fontos információ (pl. „meglévő szerszámmal számolt ár”) vagy kitétel (pl. „csak együttes megrendelés esetén érvényes ár”). A program ide automatikusan bemásolja a verzió Megrendelőnek szóló szövegét, de természetesen ez itt is kitölthető, módosítható. A kitöltést nagyban megkönnyíthetik az előre felvitt szövegsablonok.

Mivel a levél HTML alapú, a szabványos formázó utasítások itt is alkalmazhatók. Így a szöveg félkövér stílussal vagy feltűnőbb színnel is kiemelhető.

Kérdések gomb: a webes megrendelő űrlapnál felteendő kérdések listája. Erről bővebben az PrintPortál Beállítások lapon olvashat.