Új esemény rögzítése/módosítása | ScrollMAX

Új esemény rögzítése/módosítása

Új bejegyzés vagy a különböző modulokon található Új esemény gombbal, vagy bármelyik esemény listára rádobott e-maillel készíthető. Scroll Esemény csak partnerhez és kontakthoz rögzíthető, így az új esemény rögzítése is a partner kiválasztásával indul.


 

Cím: a bejegyzés, esemény rövid leírása, az automatikusan e-mailből létrehozott eseményeknél a levél tárgya. Ez jelenik meg a listákban.

Dátum: az esemény időpontja.

Ügyintéző: az adott céghez tartozó kontakt.

Leírás: az esemény bővebb leírása: a megbeszéléseken elhangzottak összegzése, e-mailek esetén a levél szövege.

Terület: elsősorban szűrésre használatos beállítás. Az Ajánlat követés listázásban az ajánlat Állapot oszlopában a cella pirosra vált, ha az itt beállított állapotot felveszi az ajánlat.

Kapcsolódó adat: ajánlat, táska, számla stb. száma. Ezeket a program automatikusan tölti, attól függően, hogy az eseményt melyik funkciónál, ablakból rögzítik.

Az egyes eseményekhez elvégzendő feladat is beállítható, határidővel és felelőssel. Ilyen lehet egy későbbi visszahívás, megkeresés, vagy ajánlat, táska, illetve hibalap indítás. Ezek a nyitott események külön dinamikus menüpontban is megjelennek a központi menüben.

Feladat kapcsoló: ez jelzi a rendszernek, hogy az eseményhez van aktív feladat. A feladat elvégzését, lezárását ezzel is ezzel a kapcsolóval lehet jelezni.

Feladat típusa: milyen jellegű a feladat.

  • Nincs: a feladat beállítás valójában csak egy megjelölés, figyelmeztetés, de nem lesz további esemény.

  • Megkeresés: visszahívás, személyes találkozó lesz.

  • Árajánlat: az eseményhez árajánlatkérés tartozik. Ezekből az aktív eseményekből lehet a feladat alapján új ajánlatot létrehozni.

  • Táska: az eseményhez megrendelés tartozik, amik alapján új táska indítható.

  • Reklamáció: vevői reklamáció, amit a Minőségellenőrzés modulban egy új hibalap indításával is kezelni kell.

Felelős: a kapcsolódó feladat elvégzésére kijelölt kolléga. Ha van a partnernél belsős, akkor automatikusan ő lesz itt megjelölve, ha nincs, akkor a rögzítő. 

K (Kapcsolattartó) és B (Belsős): gombok: felelősnek a Kereskedelem lapon megadott személyt állítja be.

Határidő: a feladat elvégzésének határideje.

+nap és +hét gomb: a határidőt növeli 1 nappal/héttel.

Fontosság: a feladathoz rendelhető fontossági szint (Normál/Kiemelt/Sürgős). A különböző listázásokban az ehhez rendelt színnel lehet kiemelni a nagyobb prioritású feladatokat.

Fájlok: a Scroll Rendszer csatolt fájl kezelési modulja. Szokásos módon az eseményekhez beállítható könyvtár, ami alá a program automatikusan létrehozza az alkönyvtárakat, felmásolja a rádobott fájlokat és azokat csatolja az eseményhez. A ScrollMAX.Net MailBot által létrehozott bejegyzéseknél ezek a program a kapott e-maileket egy fájlként exportálja (ami tartalmazza az eredeti formázott levelet képekkel és valamennyi csatolmánnyal) és ezt a felhős tárhelyünkről kapcsolja az eseményhez. Ezek megnézéséhez a program a fájlt először letölti a felhasználó gépére, majd azt onnan jeleníti meg.

 

Új eseményt rögzíteni és módosítani csak a CRM > Új eseményt rögzíthet jogosultsággal lehet.