Árajánlat készítés a ScrollMAX rendszerben | ScrollMAX

Árajánlat készítés a ScrollMAX rendszerben

Az árajánlatok készítése és kezelése a ScrollMAX Nyomdai rendszer legrégebbi és a legtöbb helyen (közel 20 év alatt 220+ nyomda) használt modulja. Segítségével gyorsabban, kényelmesebben lehet technológiailag pontosabb kalkulációkat készíteni, majd ezeket pár kattintással ki is ajánlani. Az előfizetéshez járó Online megrendelés szolgáltatással ezekből az ajánlatokból a webes űrlap segítségével már a rendszeren belül készül megrendelés, s ezekből egy kattintással táska.

Ebben a fejezetben megismerheti a Scroll kalkuláció alapjait és logikai felépítését. Egy példa ajánlatkérésen keresztül végigmegyünk az ajánlat rögzítésének lépésein, a megrendelő kiválasztásától egészen az ajánlatközlő levél elküldéséig. Végül az ajánlatok visszakeresésével, követésével, egyéb statisztikai lekérdezéseivel foglalkozunk. A következő lapokon az egyes lépések általános magyarázata és az adott ablak paramétereinek, lehetőségeinek részletes leírása váltja majd egymást. Ha még csak most ismerkedik a rendszerrel, akkor azt javasoljuk, első alkalommal elsősorban a videókon is látható, csak a példával kapcsolatos paraméterekkel, a rögzítés menetével és logikájával foglalkozzon. Amikor már nem okoz gondot egy egyszerűbb termék felvitele, akkor térjen újra vissza és tanulmányozza át a részletes leírásokat.

A kalkuláció elkezdése előtt természetesen a szükséges törzsek beállítása az első lépés. A legfontosabban azok a technikai törzsek (gépek, műveletek, stb.), amik nemcsak az árkalkulációt határozzák meg, de a termék rögzítését is megkönnyítik. A következő fontos beállítás a kalkulációs anyagok törzse: itt a használt technológiának megfelelő nyomathordozók, kiemelt kötészeti anyagok, festékek stb. adatai adhatóak meg. Amennyiben most ismerkedik csak a ScrollMAX rendszerrel, akkor javasoljuk, hogy a továbblépés előtt fussa át ezeket a leírásokat, nézze meg, hogy a program milyen főbb paraméterekkel, szabályokkal dolgozik. Ezek fő része a kalkuláció során rejtve marad: pl. a géptörzs adatai közül egyedül a kalkulációs gép megnevezésével találkozik a felhasználó.

 

Kalkulációs törzsek

Kalkulációs anyagok törzse