Előkészítés lista | ScrollMAX

Előkészítés lista

A Termelés csoport > Előkészítés lista ablak két táblázatot tartalmaz:

  • a felső listában találhatók az aktív Anyagleadás, Prepress és/vagy Imprimálás táska feladattal rendelkező táskák;

  • az alsó listában a termelési programban beütemezett tételek találhatók, amiknek a formakészítés állapotuk még nincs készre állítva. Minden táska rész bepipálásra kerül, akkor megjelennek a már készre állított tételek is. 

A felső lista az anyagleadás, prepressimprimálásPrintportálon érkezett anyagok és softproofok feltöltésére, kezelésére, az alsó a formakészítés folyamat különböző állomásainak (montírozva, kilőve, ellenőrizve, levilágítóra küldve, stb.) követésére szolgál. Mindkét listába a tételek automatikusan kerülnek: a felsőbe a táska létrehozásakor, az alsóba a termelési programba kerüléskor. A listákból a feladat akkor tűnik el, ha azt az arra jogosult személy lezárja. Az állapotok változását a program naplózza.
 

Felső lista (Anyagleadás, Prepress és/vagy Imprimálás)

 

Felső részen szűrhetünk, kereshetünk táskaszámra, partnerre, időszakra, címre és gépre is. Ezen szűrésnél beállított feltételeknek megfelelő táskák találhatók.

Partner: a megadott szöveggel kezdődő összes partner ajánlatai jelennek meg. Természetesen, minél hosszabb a megadott részlet, annál pontosabb lesz a lekérdezés. Egy konkrét partnert a mező végén lévő  gombbal, a Partnertörzsből tud kiválasztani. A törzs használata hasznos, ha:

  • nem tudja biztosan, hogy hogyan is rögzítették a céget

  • túl sokat kellene beírni ahhoz, hogy az egyértelműen a kérdéses partnert találja meg.

Időszak: csak a megadott időszakban készült ajánlatokat listázza ki a program.

Aktív kapcsoló: csak azok a táskák jelennek meg, amiknek aktív az Anyagleadás és/vagy az Imprimálás táska feladatuk.

Éles kapcsoló: Bekapcsolásával a tervezett táskák nem látszanak.

 

A táblázatban a táskák szabadon szűrhetők,  csoportosíthatók,  sorba rendezhetők, a lista többféle formátumban kiexportálható  és kinyomtatható

A jobb egér gombbal kattintva előhívható a Táska infomenü, amivel a munkához kapcsolódó összes termelési információ és üzenetküldési lehetőség egy kattintással elérhető.

 

További funkciók:

DTP Feljegyzések gomb: a táskához kapcsolódó, az előkészítést érintő feljegyzések. Ezek csak innen és a táska Előkészítés info lapon érhetők el. Hasznos lehet a PDF javítások, változtatások rögzítésére, naplózására.

Lemezfogyás gomb: a kijelölt táskához lemezfelhasználást rögzíthet. (Csak íves vagy tekercses ofszet technológiával.)

Belső imprimálás, AnyagleadásImprimálás és Gyártási rajz/skicc gombok: ezekkel lehet beállítani az adott táska állapotát és az állapotváltozások naplóját megtekinteni.  (Az Anyagleadás lezárása kiemelt esemény, azt itt csak a PDF ellenőrizve gombbal lehet megtenni.)

PDF ellenőrizve gomb: az anyagleadás feladat lezárása:

  • a táska összes tagjának nyomóforma állapota PDF ellenőrizve lesz;

  • a táska Anyagleadás táska feladata Rendben állapottal lezárul;

  • a táska Naplójába bekerül, hogy ki és mikor hagyta jóvá a leadott anyagot;

  • a táska állapota Előkészítés (illetve az erre az esetre beállított másik állapot lesz).

Infolap gomb: megnyitja a táska Előkészítés infolapját, ahol elérhetők a táska előkészítés utasításai, anyagleadással kapcsolatban kereshető személy adatai, az imprimálás paraméterei, stb. Itt lehet tagonként beállítani a formakészítés állapotát is. (Az Infolap megnyitható a lista adott során duplán kattintva is.)

Fájlok gomb: a táskához kapcsolt fájlok listája. A PDF ellenőrzést követően az eredetit, esetleg a kilövés után az elkészült produkciós fájlt tudja az előkészítő kolléga a táskához kapcsolni. A táskánál használni tervezett szerszámok fájljai is elérhetők innen.

Probléma gomb: a táskához rögzített problémák nézhetők meg és zárhatók le, ezekhez megoldás rögzíthető vagy új táska probléma hozható létre. Erről bővebben a Problémás táska oldalon olvashat.

PDF Ellenőrzés gomb: Nagyon hasznos funkció, hiszen a nyomdakész anyagot lehet segítségével ellenőrizni, javítani, különböző nézeteket létrehozni. Erről bővebben a PDF kezelés scrollban oldalon olvashat. Újdonságokról pedig készítettünk néhány videót, melyet itt talál: https://pdf.scrollmax.hu/

PP anyagleadás gomb: Printportálon keresztül történt a fájl feltöltés akkor itt tudjuk megtekinteni és az ellenőrzés eredményét is látjuk. Bővebb információk az Előkészítés és Printportál oldalon. 

PP softproofok gomb: megnyitja a PrintPortál Softproof listáját, ahol új anyag tölthető fel, illetve a feltöltött anyagokkal kapcsolatos visszajelzések, jóváhagyások vagy elutasítások olvashatók illetve üzenetek is hagyhatók. A gomb csak aktív PrintPortál funkciónál jelenik meg. 

Táska infogomb: az adott munkával kapcsolatos információk eléréséhez szolgál.

Sablon levél gomb: az Előkészítés modulhoz tartozó Sablon e-mail funkció indításához. Segítségével sztenderd hibajelző, információs, figyelmeztető levelek hozhatók létre (pl. ha a PDF-hez nem csatolták a fontot, ha az anyagleadás vagy az imprimálás határideje csúszik, stb.). Ezeket a sablon mezők segítségével a program az aktuális táska adataival kiegészíti, így az e-mail pár kattintással elküldhető. Ezzel nem csak időt takaríthat meg, de a cég kommunikációja is egységesebb lesz.

 

Formára vár lista

Az alsó listában azok a termelési programban beütemezett tételek találhatók, amiknél az adott tag formakészítés állapota nincs lezárva, és a gépet a törzsadatainál nyomógépnek jelölték. A táblázatban alap helyzetben időrendben találhatók a feladatok, a kezdésig hátralévő időt külön oszlop mutatja.
A lista elsősorban a formakészítéssel foglalkozó kollégák feladat listája. Itt jelölhető, ha az adott taghoz megvan a montír és a kilövés, illetve elkészült a forma. Az állapotot az adott sorra jobb gombbal kattintva vagy a lista melletti állapot állító gombbal lehet állítani:

 

A lista melletti Táska infogombbal a kijelölt munka valamennyi termelési adata és üzenetküldési lehetőségei érhetők el.

A Minden táska kapcsolóval a termelési programban a nyomógépekre ütemezett valamennyi, kész formával rendelkező tétel is megjelenik a listában. (Ellenőrzésekhez, bekészítési sorrendhez lehet hasznos.)

Lemezfogyás gomb: a kijelölt táskához lemezfelhasználást rögzíthet. (Csak íves vagy tekercses ofszet technológiával.)

PP Fájlok: a PrintPortálon feltöltött fájlok listája, a hozzájuk tartozó üzenetekkel, ellenőrzés eredményével.

Egyéb fogyás gomb: a nem rendes lemezfelhasználás rögzítésére. (Csak íves vagy tekercses ofszet technológiával.)

Proofok gomb: a kiajánlott árban nem szereplő, külön számlázandó extra műveletek rögzítésére, kezelésére.