Automatikus értesítések | ScrollMAX

Automatikus értesítések

Az Automatikus értesítések a ScrollMAX rendszer egyik leghasznosabb általános funkciója. Mint egy diszpécser, a program

  • egy megadott esemény bekövetkeztekor: a felhasználó rögzített, javított vagy törölt valamit (pl. új ajánlat készült, táska állapot változott, stb.)

  • akár valamilyen feltétellel: (egy adott partnernek új táska készül, csak azoknál megrendelőnek menő – teljes és rész – szállítási diszpóknál szóljon, ahol a megrendelő intézi a szállítást)

  • valamilyen módon: belső Scroll Üzenet, e-mail, SMS, PrintPortal üzenet

  • valakinek: konkrét személy vagy csoport, esetleg szerepkör (adott táska gyártáselőkészítője), kereskedő, a megrendelő kontaktja, stb.

  • valamilyen üzenetet, értesítést: külön e-mail és SMS sablonnal

küld. A funkció segítségével nem csak nagyon sok belső e-mailezés, telefonálás váltható ki, de a megrendelő felé történő automatikus e-mail és SMS tájékoztatással – mintegy extra szolgáltatás – az ügyfélkiszolgálás minősége is növelhető. A program nem felejt el szólni, nem közöl fél információt és nem vesz el a felhasználó idejéből.

A program három szintű értesítést kezel:

  1. Általános, mindenre kiterjedő esemény: ezt az Általános csoport > Beállítások > Automatikus értesítések alatt lehet karbantartani. (Pl. mindig szóljon, ha egy táska problémás lesz.)

  2. Csak egy adott partnerhez köthető eseményeknél jelez. Ezt a Partnertörzs Értesítések lapján lehet beállítani. (Pl. mindig szóljon, ha XY bármelyik táskája problémás lesz.)

  3. Csak egy adott táskával kapcsolatos eseményeknél szól. Ezt a Táska szerkesztő Események lapján lehet beállítani. (Pl. mindig szóljon, ha az adott táska problémás lenne.)

Mind a három esetben ugyanazon a felületen és ugyanazokat az eseményeket lehet kezelni, csak az utolsó két esetben még egy feltétel is kapcsolódik az eseményhez.

A felső listán már rögzített események láthatóak, kategória szerint csoportosítva. Egy-egy esemény akár többször is szerepelhet a listán, akár ugyanazokkal a feltételekkel: a program valamennyit figyelembe veszi az üzenetek elküldésénél. Az eseményhez felvett címzettek az alsó listában láthatóak.

A sorra duplán kattintva vagy a Módosítás gombbal lehet az eseményhez címzettek felvenni vagy törölni, esetleg feltételt módosítani.