Ajánlatok listázása - Ajánlatok | ScrollMAX

Ajánlatok listázása - Ajánlatok

A Kereskedelem modul Árajánlatkészítő részének fő ablaka. A listában időrendben megtalálhatók a rögzített ajánlatkérések, melyeket különböző feltételekkel szűrhetünk, illetve az ajánlati szám ismeretében gyorsan kereshetünk.

 

Keresés

Keresés: az ismert ajánlati szám. Ha a listába a keresett ajánlat be van töltve, akkor rá is áll. Nem kötelező viszont, hogy ez így legyen: ha nincs is betöltve, de létező ajánlati számot ad meg, akkor az Enter billentyű megnyomása megnyitja a kalkulációt.

A Keresés mező lenyíló listája a legutoljára megnyitott ajánlatok számát tartalmazza. Ennek segítségével könnyen vissza tud lépni egy korábbi munkához.

 

Szűrés

A lista több szempont szerint is szűrhető.

Partner: a megadott szöveggel kezdődő összes partner ajánlatai jelennek meg. Természetesen, minél hosszabb a megadott részlet, annál pontosabb lesz a lekérdezés. Egy konkrét partnert a mező végén lévő  gombbal, a Partnertörzsből tud kiválasztani. A törzs használata hasznos, ha

  • nem tudja biztosan, hogy hogyan is rögzítették a céget

  • túl sokat kellene beírni ahhoz, hogy az egyértelműen a kérdéses partnert találja meg.

gombbal a Saját partnerek lista alapján tud könnyen céget választani.

A mezőben állva az Enter billentyű megnyomásával a program lefuttatja a szűrést, az Esc billentyű megnyomásával újra a teljes listát láthatja.

Cím: az ajánlat címében keres, de a partner szűréstől eltérően, itt nem csak a szöveg eleji egyezések számítanak. Ha például az „alma” szóra keres, akkor a program az „Almafa” mellett a „Dalmata” című ajánlatot is megtalálja.

A keresés itt is az Enter billentyűvel indítható és az Esc billentyűvel törölhető.

Időszak: csak a megadott időszakban készült ajánlatokat listázza ki a program. Minél nagyobb ez az időszak, a programnak a lista frissítésénél annál több adatot kell megmozgatnia, ami lassulással járhat. Ezért javasoljuk, hogy ezt az időszakot 3-6 hónapra állítsa!

Csak a saját kapcsoló: a listába csak azok az ajánlatok kerülne be, amit vagy a bejelentkezett felhasználó készített, vagy olyan megrendelőnek készült, akinek ő a Partnertörzs Kereskedelem lapján beállított kapcsolattartója.

Aktív kapcsoló: csak azok az ajánlatok jelennek meg, amik állapota nyitott típusú. Az ajánlat állapotát a listában is kiemelten láthatja: az állapothoz rendelt színű lesz az adott cella.


 

További funkciók

Új ajánlat gomb: egy teljesen új ajánlatot hoz létre. Bővebben az Árajánlat készítés a ScrollMAX rendszerben oldalon olvashat.

Sablonból gomb: az új ajánlatot a már elmentett sablonból hozza létre. Erről többet a Kalkulációs sablonok oldalon tudhat meg.

Feladatból gomb: az új ajánlatot a Scroll Esemény feladata alapján hozza létre.

Módosítás gomb: a listában kiválasztott ajánlatot nyitja meg. (Ugyanezt éri el, ha a listában duplán kattint a sorra.) A módosításkor az Ajánlat szerkesztő nyílik meg.

Keresés gomb: az Ajánlatok listázása oldalon sok szempont szerinti tud ajánlatot, verziót keresni, szűrni. 

Jóváhagyni gomb: az Átadott és a Jóváhagyott állapotú ajánlatok listázására szolgál, itt ellenőrizhetjük, nincs-e elküldetlen ajánlatunk. A folyamatról az Ajánlat jóváhagyása oldalon olvashat.

Másolás gomb: a teljes ajánlatot – az összes hozzá tartozó verzióval – lemásolva hozza létre az új ajánlatot.

Törlés gomb: a teljes ajánlatot törli, az összes verzióval együtt. A folyamatos sorszámozás miatt a szám kimarad, nem kapja meg új ajánlat. Az ajánlat törléséhez az Ajánlatot törölhet jogosultság szükséges.