Ajánlatközlő levél - Verziók paraméterei | ScrollMAX

Ajánlatközlő levél - Verziók paraméterei

Az Árak gombbal léphetünk tovább a verziók beállításához.

A bal oldali listában láthatók a levélhez hozzáadott verziók, amiket kijelölve tudunk egy-egy konkrét ajánlatot ellenőrizni, az árakat beállítani. Ha az ajánlatot jól készítettük el és az tükrözi a megrendelő eredeti kérését, akkor a termék paramétereihez igazából nem kell hozzányúlnunk.

Minden paraméter előtt található egy kapcsoló, ami azt szabályozza, hogy az adott sor a levélen megjelenik-e. A program a verziók felvitelekor automatikusan kikapcsolja azokat, amik szó szerint megegyeznek a korábban felvett termék paraméterével, de ezeket később is ki vagy bekapcsolhatjuk. (Pl. szórólapnál a 2 oldalas terjedelem nem igazán jelent információt.)

A paraméterek változtatása természetesen nem érinti a kiinduló ajánlat adatait, azok csakis a levélen megjelenésre érvényesek.

Cím: az ajánlat száma + a verzió alszáma, az ajánlat címe + a verzió alcíme. Ha a verziók másolásakor jó alcímet adtunk meg a verziók megkülönböztetésére, akkor itt már semmi dolgunk sincs: ez alapján a megrendelőnek is könnyű egy-egy külön árat megtalálni és kiválasztani.

Méret: a termék mérete. Ha a két érték szerepel a Szabvány méretek törzsében, akkor annak nevét a program zárójelben a méretben megjeleníti. (Pl. „210×297 mm (A/4)”)

Terjedelem, Példányszám és Kötészet: az adott verzióban megadott, illetve kalkulált adatok.

Hozott anyag: a program a szövegsablon listából mindig az elsőt választja ki az új verzió felvitelekor, ezért a leggyakoribb anyagleadási módot („Nyomdakész PDF”) érdemes elsőnek felvenni. Ha szeretné ezt alapértelmezetten üresen hagyni, akkor a listában az első sornak vegyen fel egy üres sort.

Tartozékok listája kapcsoló: a jobb oldali Tagok táblázat elemeit teszi rá a levélre.

Összes paraméter bekapcsolása gomb: Amennyiben a megrendelő az ajánlat minden paraméterét szeretné látni, ez a gomb az összeset egyszerre bejelöli.

Speciális ár! kapcsoló: ha valami miatt az adott verziót szeretné a levélen kiemelni (gazdaságosabb példányszámra vagy technológiára készült ajánlat), akkor azt ezzel a kapcsolóval tudja kiemelni. Ezt akár már az ajánlat készítésekor is beállíthatja, s a program már úgy veszi fel a levélre. Az egyedi, eltérő megjelenítést a levél stílusainak beállításánál adhatja meg.

Tagok beállítása: ezek az információk mind a Tag szerkesztőben megadott adatok alapján kerülnek kitöltésre. A Szín mezőbe kerül az esetleges Gépi lakk és/vagy a tag Felület mezőjének tartalma is. Az Anyag mezőbe elsősorban az alapanyag Levélen megnevezése kerül. Ha az nincs kitöltve, akkor a mező tartalma megegyezik a kalkulációban lévő alapanyag névvel.

A listából szabadon törölhet is tagot (pl. kézzel vonja össze, vagy csak két külön technológiával kalkulálta ugyanazt a tagot), illetve vihet is fel újat (pl. máshol nyomott, hozott melléklet, amit a kalkulációban nem rögzített.)