Ajánlatközlő levél - Verziók kiválasztása | ScrollMAX

Ajánlatközlő levél - Verziók kiválasztása

A következő lépés a levél tartalmának összeállítása. A levélre korlátlan számú, akár különböző ajánlathoz tartozó verziót is felvehet. A felvétel sorrendje fontos: egyrészt így jelennek meg az árak a levélen, másrészt a program ez alapján egyszerűsíti a megjelenő paramétereket. Ez utóbbi a gyakorlatban úgy működik, hogy minden verzió felvételekor a program összehasonlítja a fő paramétereket az utoljára felvett verzió adataival és ha az megegyezik, akkor azokat lekapcsolja. Így ha a második verzió csak a példányszámban tér el, akkor a program nem írja ki még egyszer a terjedelmet, kivitelt, méretet, nyomást, stb.

Verziók: alap helyzetben a kiindulási ajánlat száma és címe látható a lenyíló listában, valamint az alatta lévő táblázatban az ahhoz tartozó verziók. A lenyíló listával a partnerhez tartozó valamennyi ajánlat kiválasztható, s arról bármelyik verzió felvehető a levélre. Így egy ajánlatközlőn mehet egy szórólap, füzet és egy névjegykártya több példányszám variációja is.

A verziók listájában kis ikon jelzi a verzió állapotát: átadva, jóváhagyva, esetleg már kiajánlva. A piros hátterű verziók a legutolsó módosítás után nem lettek újrakalkulálva, így előfordulhat, hogy az ott szereplő kalkulált árak nem aktuálisak!

A verziókat egyesével a Felvesz gombbal lehet a levélre rakni. A Mind gomb az összes, még nem lezárt verziót felveszi.

Anyag mennyiséggel kapcsoló: ilyenkor a program a termék alapanyagánál feltünteti a kalkulált anyagszükségletet is, ami elsősorban a hozott anyagú vagy elszámolású munkáknál fontos.

Azonos tagok együtt kapcsoló: a Termék/tag bontás rész alapján a program külön kezeli azt a tagot, aminek bármilyen gyártási-technológia paramétere különbözik. Bár a megrendelő számára ugyanaz a 32 és a 4 oldalas belívünk, a részforma beforgatása és más kötészeti művelete miatt külön kezeltük. A levélen viszont nincs akadálya, hogy ezeket újra összevonjuk és 36 oldalként ajánljuk ki.

Ha ezt az opciót bekapcsolja, akkor a program azokat a tagokat, ahol ugyanaz a szín és a felületkezelés, az alapanyag és a megnevezés, összevonja és egyben jeleníti meg a levélen.