Termék szerkesztő - Paraméterek | ScrollMAX

Termék szerkesztő - Paraméterek

Méret: a termék kész mérete, mm-ben. Az egyes tagokban majd ettől a mérettől eltérő érték is megadható (pl. A/4-s füzethez kihajtható melléklet vagy könyvhöz könyvjelző), de a listázásokban, visszaigazolásokban, táska fejlécében, stb. a program ezt a méretet fogja feltüntetni. A méretek kitöltése a Szabvány méretek törzs segítségével is megoldható.

Alapértelmezés szerint a program két dimenziót használ csak a termék méretéhez. Ha sok doboz típusú termékkel is foglalkoznak, akkor szükség lehet a harmadik dimenzióra is. Ezt a Kalkuláció beállítások lapon tudják bekapcsolni.

Példányszám: a kikalkulált összköltséget a program ezzel a mennyiséggel fogja elosztani, hogy egységárat adjon. Általában egyértelmű, hogy mi a megrendelt/ajánlatban szereplő példányszám, de bizonyos esetekben (összetettebb megrendelések, különböző fajta és mennyiségű alkatrészek, komplett projektek, stb.) miatt ez néha már bonyolultabb lehet. Minden tagnál egyedi mennyiség is beállítható, így az ilyen esetekben megteheti, hogy a termékhez egy pld-t állít be, s az alkatrészek/tartozékok mennyiségét a tagoknál adja meg.

Kötészet/kivitel: csak leíró szerepe van, a listákon, visszaigazolásokon, táska fejlécében jelenik meg. Ez alapján a program nem számol semmit!

Cím: ez az adott verzió alcíme, elsősorban itt adható meg, hogy ez miben különbözik a többi verziótól. A példányszám, terjedelem, de még a szín és anyag változások is elég könnyen kiszűrhetők az Ajánlat szerkesztő verziók listáján, de például azt, hogy a 0-s verzió fóliázott borítóval készült, az 1-s pedig gépi lakkal, csak a két kalkulációs lap összehasonlítgatásával lehetne kiszúrni.

A jól megadott, egyértelmű cím az ajánlatközlő levél megírását is nagyban megkönnyíti, hiszen ez alapján a megrendelő is jobban átlátja, hogy melyik ár mire vonatkozik.

Tenderes, akár több száz verziót tartalmazó ajánlatoknál pedig elengedhetetlen, hogy az egyes verziók egyértelműen nevesítve legyenek.