Montírvázlatok - Törzsadatok feltöltése | ScrollMAX

Montírvázlatok - Törzsadatok feltöltése

A törzsadatok a Termelés csoport > Beállítások > Montírvázlatok menüponttal érhető el. A törzs megnyitásához Törzsadatok vagy Montírvázlatok jogosultság szükséges.

Az ablak felső részén egy, a vázlatok minden paraméterére beállítható szűrő található. Alatta bal oldalon a már rögzített vázlatok listája, jobbra a kijelölt tételhez tartozó adatok, paraméterek láthatók és szerkeszthetők:

Megnevezés: a vázlat neve, ami alapján a kalkulátor/gyekes sablont választ. Érdemes a sablon minél több tulajdonságát is megadni, hogy egyértelmű legyen.

Template név: a digitális előkészítő szoftverben megadott sablon neve. Ez alapján tudja az előkészítő kolléga kikeresni a használandó vázlatot.

Leírás: mikor lehet, vagy nem lehet az adott sablont használni (pl. grammsúly vagy anyag minőség kikötések), milyen munkákhoz lett kitalálva, stb.

Kivitel: a kötészeti kivitel, amihez a vázlat készült. A kiválasztásnál erre a paraméterre nem szűr a program.

Kilövés: a munka jellege, a program ez alapján szűri a listát és figyelmeztet.

Íven lévő oldalak száma: mindig páros, mindkét oldal számít! Sok esetben a 1×8, 2×4, 4×2 oldalas formákhoz tartozó vázlat ugyanaz (mivel ez az adat is ugyanaz lesz mind a három esetben), nem feltétlenül érdemes ezt háromszor fel is venni. A tapasztalat alapján azonban sokszor egyértelműbb, ha ezek külön, csak a megnevezésben megkülönböztetve, de megvannak. A program a paramétert figyelembe veszi.

S-W üzemmód: ívfordítóval nyomás, a dupla greiffer miatt (is) fontos. A program ez alapján is szűr és figyelmeztet.

Dupla produkció: egymás felett ugyanaz a termék (nem keverendő a két produkcióval!). A program ezzel a paraméterrel is számol.

Anyag méret: a szokásos/legkisebb nyomott ívméret, amire a sablon készült. Csak információs szerepe van, ez alapján nem keres a program.

Használható mérettől – méretig: az adott vázlat milyen termék méretekkel használandó. Ha pl. a 200×280 és a 220×300 méretű oldalak között csak a nagyobb eselékben lesz eltérés, akkor nem kell ezekre külön sablont felvinni. A program a szűréskor és a figyelmeztetéskor ezt a méret intervallumot figyelembe veszi.

Termék mérete: a késztermék (pontosabban az adott tag) vágott mérete. Csak információs szerepe van.

Vágó program: a vázlattal használható egyenesvágó gép programja. Ennek is csak információs szerepe van, pl. megjelenik a táskán.

Betöltés gomb: a digitális előkészítő programból kiexportált (vagy más programmal megrajzolt) kép a kirakásról. A program a legelterjedtebb képformátumú fájlokat be tudja olvasni és az adatbázisban el tudja menteni. Az adott munkához tartozó Montírvázlat megtekintésekor is ezt a képet jeleníti és nyomtatja a program.

Fájlok gomb: az általános Fájlok modullal a montírvázlatokhoz is lehet külső helyről fájlokat csatolni (pl. tényleges munkák kilövése).

Táskák gomb: a program a megjelenő listában megmutatja, hogy az adott vázlatot melyik táskáknál használták. Az adott munkával kapcsolatban nagyon sok mindent megtudhat az általános Táska lenyíló gombbal.