Ajánlatközlő levél - Levélsablonok | ScrollMAX

Ajánlatközlő levél - Levélsablonok

A Beállítások > Ajánlatközlő levél menüponttal több sablon levelet is létrehozhatunk: ezek lehetnek különböző stílusban (magázódó, tegeződő), más kiegészítő tartalommal (új vagy meglévő ügyfél, stb.) és természetesen idegen nyelven is.  A legtöbbet használt sablont beállíthatja alapértelmezettnek, így a program mindig ez alapján készíti el az alap levelet. (Természetesen a levél készítése során ez is változtatható.)

A sablonnál megadandó paraméterek jó része magától értetődő. Ami fontos:

A Megszólítás és a Kezdés/Megjegyzés/Befejezés szövegblokkokba un. mezőket helyezhet, amiket a program az aktuális levél adataival kicserél:

  • a Megszólítás a kiválasztott címzett nevét a <név> mező helyére illeszti be;

  • a szövegeknél a {kapcsolattarto} és a {belsos} mezőket a partnertörzsben megadott két kapcsolattartó, míg a {keszitette} helyet az utolsó verziót készítő felhasználó nevével és elérhetőségeivel helyettesíti.

Mivel a levél formátumunk HTML alapú, így a Kezdés/Megjegyzés/Befejezés szövegblokkokban használhatók a HTML vezérlő karakterek. Ezekkel a szöveget formázhatja, linkeket, képeket (hivatkozással) illeszthet be.

Címkék: ezek a levélen megjelenő, a program által berakott fix szövegek. Elsősorban az idegen nyelvű leveleknél fontos, hogy ne a magyar jelenjen meg, de a magyar nyelvű sablonoknál is segít, ha nem akarja, hogy a címke megjelenjen (üres szöveg), vagy mást szeretne helyette (pl. „Ár” helyett „Nettó egységár”).

Szótár: amíg a címke a program fix szövegét fordítja, addig a szótárban megadott kifejezések a felhasználók által megadott szövegeket cserélik le: alapanyag neve, kötészeti kivitel, felületkezelés, aláíró beosztása, stb. Ugyanaz a szótár több sablonhoz (akár más levéltípusokhoz) is tartozhat.