Alvállalkozói ajánlatkérések - Új ajánlatkérés létrehozása | ScrollMAX

Alvállalkozói ajánlatkérések - Új ajánlatkérés létrehozása

Verziók kiválasztása

Az Új ajánlatkérés gomb megnyomása után először a Partnertörzs segítségével kell kiválasztanunk az Alvállalkozót és az ottani kapcsolattartó személyt. Ha az ajánlathoz több verzió is tartozik, akkor a következő lépés azoknak a verzióknak a kiválasztása, amihez ajánlatot kérünk, például:

  • Bizonyos példányszám tartományt a nyomda maga is versenyképes áron ki tud gyártani, de túl alacsony vagy magas példányszámokat már nem. Így az ajánlatot csak ezekre kérjük.

  • Nem szerepel minden verzióban az alvállalkozó művelet: pl. van fóliázott és UV lakkos verzió is. Ezek közül lehet olyan, amit a nyomda is el tud végezni, de előfordulhat, hogy más cégtől kérünk árat az egyik, és egy másiktól a másik műveletre.

Ha csak egy verzióból áll az ajánlat, akkor ezt a lépést a program átugorja.

 

Ajánlatkérő levél elkészítése

Az alvállalkozó adatai és a kiválasztott verziók alapján a program létrehozza az ajánlatkérő levelet. (A levél bevezetését és befejezését a Kereskedelem csoport > Beállítások > Ajánlatkérő levél beállítása alatt tudja megadni.)

A jobb oldali listában találhatók a felvett verziók, az ebben kiválasztott verzió adatai és tagja láthatók az ablak alsó felén. Minden paraméter előtt egy kapcsoló található, ami meghatározza, hogy az adott sor rákerül-e a levélre. A program – az ajánlatközlő levélhez hasonlóan – minden újabb verziót összehasonlít az előzővel és csak a megváltozott paramétereket kapcsolja be. Természetesen, ez a levél ellenőrzésekor felülbírálható: ha nem a teljes termék kigyártására, hanem csak egy műveletre kér árat, akkor a nem lényeges adatokat kikapcsolhatja.

A levél lezárása és elküldése előtt a Megnéz gombbal tudja a levelet ellenőrizni. Az Iktatás gomb elmenti a levelet és az alapértelmezett levelező programmal megpróbálja elküldeni.

Ha a Mégsem gombot választja, akkor csak az árkérő levél létrehozását szakítja meg; a verziók az alvállalkozóval így is bekerülnek a listába. Ennek akkor van szerepe, ha meglévő árlistával, előzőleg kapott árral dolgozik, vagy az ár adatokat más forrásból szerzi be. 

A mentett leveleket az Ajánlatkérő levelek gombbal tudja kilistázni, ahonnan szükség szerint újra tudja küldeni.