Íves ofszet tag szerkesztő - Egyéb beállítások | ScrollMAX

Íves ofszet tag szerkesztő - Egyéb beállítások

Ezek a paraméterek csak speciális esetben szükségesek, ami azért jellemzően minden nyomdában előfordul.

Mut(ációs) lemez: a mutáció miatt szükséges plusz lemezek száma. A program egy nyelvi szettel számol, azaz ha csak a fekete lemez mutálódik egyszer, akkor a mutációs lemezszám csak 1.

A mutációs lemezekre a program számol egy montírozást, lemezmásolást, lemez anyagköltséget, beigazítást és beigazítási hozzálékot.

Lemezcsere kapcsoló és lemezcsere száma: a program a gépnél megadott fordulat alapján automatikusan számolja a szükséges, kopás miatti lemezcserét. A program a megadott fordulat elérésekor mindig egy teljes szettel számol, amire lemezmásolást, lemez anyagköltséget, beigazítást és beigazítási hozzálékot kalkulál.

A kapcsolóval az automatikus lemezcsere számolás kikapcsolható és a szükséges plusz lemezek száma kézzel is megadható. Ez hasznos lehet, ha alapanyag vagy grafika miatt a tapasztalat szerint már hamarabb is szükséges a lemezek cseréje, vagy ellenkezőleg, tovább is bírják.

Montírozás kapcsoló: a program automatikusan számolja a montírozás költségét. Meglévő lemez/kilövés (utánnyomás) vagy ugyanarról a lemezről történő nyomás (pl. önátírónál) a költség ezzel a kapcsolóval kapcsolható ki.

Lemezmásolás kapcsoló: hasonlóan a Montírozás kapcsolóhoz a lemezmásolást és a lemez anyagköltséget kapcsolja ki.

Beigazítás, Formaváltás, Ráállás kapcsoló: ugyanazzal a beállással, beigazítással történik a tag nyomtatása, mint amit már egy másik taghoz elszámoltunk. Ilyen lehet, ha csak az alapanyag változik, a nyomat nem.

Gépi lakk kapcsoló és a lakkozás száma: a nyomógépen végzett ofszet gépi lakk megadására szolgál. A lakkozás számánál megadható a lakkozások száma (1 vagy 2 oldalas, esetleg több menet ugyanazon az oldalon). A program a gépi lakknál az egész tagra egyszer számolja a törzsben megadott Gépi lakk beigazítás árat, a lakkozás száma szerint a lakkozás fordulat árát és az 1 szín hozzálékát.

A lakkozás megjelenik a táskán és a visszaigazoló leveleken.

S-W üzemmód kapcsoló: ez az opció csak a törzsben S-W nyomónak jelölt gépeknél jelenik meg. Ilyenkor a program egy menetben kalkulálja ez elő- és hátoldal nyomását.

Szín: direkt színek, Pantone kódok, speciális lakkok megnevezése. Ez a kalkulációt nem érinti, szerepe a pontos információ megadása. Megjelenik a táskán és a visszaigazolásokon.

Partner színek gomb: a törzsben rögzíthetők a megrendelő munkáin általában használt direkt színek, így a későbbiekben innen könnyen felvehetők az ajánlatra és a táskára.

Felület: a felületkezelés leírása (fólia, UV lakk, stb., 1 vagy 2 oldalon). Ezek csak szabad szöveges adatok, a kalkulációt nem érintik, csak ez alapján a program nem számol semmit. Megjelenik a táskán és a visszaigazolásokon.

Montírvázlat: az előre kitöltött Montírvázlatok törzséből lehet az adott taghoz kiválasztani a használandó template-t. A program a listát már a tag paraméterei (ív- és termékméret, kilövés, stb.) alapján szűri, így azonnal látható, hogy a taghoz létezik-e megfelelő vázlat. Ha nem, akkor lehet, hogy a kalkuláció módosítására is szükség lehet (pl. az ott megadott kifutó kevés lesz a gyártáshoz). Erről bővebben a Montírvázlatok törzsénél olvashat.