Ajánlatközlő levél - Ajánlatközlő levél beállításai | ScrollMAX

Ajánlatközlő levél - Ajánlatközlő levél beállításai

Aláíró: levél aláírója, aki alapértelmezés szerint a levél készítője, vagy fixen megadott személy. A 2. aláíró bejelölése esetén mind a két név megjelenik a levél végén.

Általános kapcsolattartó: ha az adott megrendelőnél nincs beállítva kapcsolattartó, akkor a program a <kapcsolattarto> és a <belsos> mezőket az ő nevére, telefonszámára és e-mail címére cseréli ki. (Levélsablonok oldal.)

Levél iktatásakor a verzió lezárása kapcsoló: ha az adott verzió rákerül egy levélre, akkor a program azt automatikusan lezárja. A lezárt verzió nem módosítható, így elkerülhető, hogy akár véletlen felülírás miatt a rendszerben más paraméterek, árak legyenek, mint amit a megrendelő megkapott. Megfelelő jogosultsággal a verzió újra megnyitható és módosítható, de inkább azt javasoljuk, hogy ilyenkor is inkább másolják le a verziót és azt javítsák.

Megrendelés link kapcsoló: a program az ajánlatközlő levélbe egy Megrendelés linket tesz. Ez kétféleképpen működhet:

  • E-mail link: ilyenkor a linkre kattintva az ügyfél levelező programja egy nagyon egyszerű válasz e-mailt generál, amit a Válasz címben megadott e-mail címre küld. Az üzenetben megtalálható az ajánlat és a verzió száma, valamint a termék fő paraméterei.

  • Webes megrendelő űrlap: a link a ScrollMAX előfizetéshez ingyenesen járó webes felületet nyitja meg, ahol a megrendelő kényelmesen, átláthatóan tudja a terméket megrendelni. Itt nemcsak az esetleges módosításokat tudja egyértelműen megadni, hanem a szabadon definiálható kérdések segítségével sok fontos, pontosítandó információt is be lehet kérni (pl. ha az alapanyag csak „Műnyomó”, akkor itt rákérdez a program, hogy az fényes vagy matt.) A megrendelő megadhatja a különböző kontakt személyei adatait (anyagleadáshoz és gépinduláshoz), nyilatkozhat a termékdíjról, ellenőrizheti a számlázási adatait, komplett szállítási diszpozíciót adhat meg, stb. Bővebbet az Ajánlat webes megrendelése lapon olvashat.

Az anyag típusú műveletek is szerepelnek a tagnál kapcsoló: a program a levélre automatikusan felveszi a nyomathordozókat és az egyéb kötészeti technológiák (kasírozás, laminálás, keménytáblás kötészet) anyagait. Ezzel a kapcsolóval megadható, hogy a program a kézzel felvett, anyag típusú műveleteket is rátegye-e a levél anyag listájára.

Nettó összár is szerepel a levélen kapcsoló: a program az egységár alatt a megadott mennyiséggel kiszorzott árat is megjeleníti.

Bruttó árak is szerepelnek kapcsoló: a program a bruttó egységárat és a bruttó összköltséget is megjeleníti.

A megrendelő neve címzésként szerepel kapcsoló: a hagyományos levélhez hasonlóan a program a megrendelő adatait címzésként ráteszi az e-mailre.

A tárgyba a levél iktatószáma is kapcsoló: az ajánlatközlő levél iktatási száma is bekerül az e-mail tárgy mezőjébe.

+ÁFA” az ár után kapcsoló: a levélen szereplő árak mennyiségi egységéhez a program hozzáfűzi a „+ÁFA” szót. Idegen nyelvű levélsablonnál természetesen ezt is lefordítja (VAT, MwsT, stb.)

Az ajánlatközlő levél sorait az Általános > Beállítások > Program beállítások > Levelek formázása ablakon a Verzió elválasztó segítségével tudjuk célunknak megfelelően formázni.