Ajánlatközlő levél - Levél beállítása, címzése | ScrollMAX

Ajánlatközlő levél - Levél beállítása, címzése

Sablon: a levél beállításait, dátumformátumát, nyelvét, stb. tartalmazó sablon. A program az új levelet mindig az alapértelmezettnek beállított sablonnal készíti el, de ez itt megváltoztatható. Fontos, hogy a sablon váltása kihat:

  • a megszólításra

  • az üdvözlésre

  • a kezdő, megjegyzés és vége szövegre.

Ezeket az új sablon a törzsben megadottal felülírja.

A sablonváltás nincs hatással a már felvett, a felhasználó által megadott szövegek fordítására: ha már magyar sablonnal felvett egy verziót és csak utána vált német sablonra, a szöveg változatlanul, magyarul szerepel majd a levélen. Ha szeretné ezt a program szótárával lefordíttatni, akkor törölje a verziót a levélről és a sablon kiválasztása után vegye fel újra.

Új szónál szótár kapcsoló: Az idegen nyelvű leveleknél érdekes, ha a sablonhoz szótár is tartozik. A levél verzióinak felvételekor a sablon alapján a program megpróbálja lefordítani az adott kifejezést, anyag nevet, stb. Ha a szótárban nem talál egy az egyes megfelelést, akkor rögtön rákérdezhet a fordításra. Ekkor megadható az idegen nyelvű kifejezés, amit a program azonnal használ, vagy jelezhető, ha azt nem kell fordítani.

Cég és Cím: a megrendelő cég adatai, a partnertörzsben megadott adatok alapján. Az itt elvégzett módosítás csak az adott ajánlatközlő levélre lesz hatással, a partnertörzsbe nem íródik vissza.

Név, E-mail cím és Megszólítás: a program a levelet a kiinduló ajánlatban megadott kapcsolattartó személynek címezi, de ez a lenyíló listával megváltoztatható. Címzett csak a megrendelő céghez rögzített személy lehet.

A Megszólítást a program a sablon alapján tölti ki.

További címzettek gomb: a címzett kapcsolattartón túl a partnertörzsből további címzettek is felvehetők. A listában a név és az e-mail cím szabadon átírható, így megadható olyan címzett is, aki nem szerepel a törzsben és nem is kívánják rögzíteni.

Megjegyzés mező: a sablonban megadott szöveggel jön létre, de ez könnyen bővíthető, átírható. Erre a legegyszerűbb és legkényelmesebb mód a szövegsablonok használata.

Kezdő/vége szöveg gomb: a levél bevezetésének és befejezésének a beállítására, módosítására szolgál.

Aláíró: az Ajánlatközlő levél beállításai szerint, de szabadon felülírható. (A beállítástól függetlenül a program természetesen elmenti, hogy ki volt a levél létrehozója. Az itt megadott név és beosztás csak a levélen megjelenő adatokat érinti.)