Művelet csoportok | ScrollMAX

Művelet csoportok

A művelet csoportok segítségével egy mozdulattal egész művelet sort, műveletet + plusz külön anyagköltséget tud a termékhez vagy a taghoz rögzíteni. Hasznos lehet például

  • keménytábla készítés részműveleteit összegyűjteni egy csoportba, így egy kattintással rögzíthető a kötészeti lemez vágása és szabása, borító kasírozás, sapkázás, beakasztás, stb.)

  • kiemelt alapanyaggal járó műveleteknél, pl: fóliázás+fólia, ringlizés+ringli, stb.

Sablonok karbantartása

A sablonokat a Kereskedelem csoport > Beállítások > Művelet csoportok alatt tudja kezelni. Az ablak felső részén találhatók a már rögzített csoportok:

Megnevezés: a művelet csoport neve, ez jelenik meg a művelet listában, ez alapján választja ki a felhasználó.

Típus: termék vagy tag listánál használható. Amennyiben nem biztos abban, hogy tudja, mi a különbség a két típus között, akkor a csoportok beállítása előtt mindenképpen olvassa el az erről szóló ismertetőt!

Leírás: mikor, hogyan lehet az adott csoportot használni, esetleg mire kell ilyenkor ügyelni. A szöveg a művelet csoport kiválasztásakor megjelenik az alsó információs mezőben.

Az ablak alsó felén a kiválasztott sablon típusának megfelelően vagy a termékhez, vagy a tagokhoz rögzíthető műveletek listája található. A jobb oldali lista a csoporthoz felvett műveleteket tartalmazza.

Új csoportot vagy az Új termék vagy az Új tag gombbal, a megnevezés megadásával lehet felvenni. Az új csoport létrehozása után ez a paraméter már nem változtatható! A csoporthoz műveletet vagy a sorra duplán kattintva, vagy a Felvesz gombbal lehet hozzáadni.

Sablonok használata

 

A felvett csoportok a Műveletek lista bal oldali listájában egy külön csoport alatt jelennek meg. A termék típusú csoportok a Termék szerkesztő ablakon, míg a tag típusúak az összes technológiánál. A csoportot ugyanúgy kell felvenni, mint az egyedi műveleteket: a beállítástól függően sima vagy dupla kattintás vagy a Felvesz gomb megnyomása után a program olyan sorrendben, ahogy a sablonban rögzítve lett, a megszokott módon sorban felveszi a műveleteket.