Ajánlat szerkesztő - Fejléc | ScrollMAX

Ajánlat szerkesztő - Fejléc

Az ajánlat pontosan kitöltött fejléc adatai nagyban segíthetik a későbbi visszakeresést, listázásokat. Érdemes időt szánni az alapos kitöltésre, mert később ezek alapján sok értékes statisztika elkészíthető el.

Megrendelő: az ajánlatkérő cég, ami a név melletti kis gombbal (Partnertörzs) módosítható. Ha ez a mező piros, akkor a partnerhez valamilyen egyedi figyelmeztetés van beállítva. Az egérkurzort a szöveg fölé húzva ez a figyelmeztetés meg is jelenik.

Cím: az ajánlat címe, ami a listákban, ajánlatközlő levélen is megjelenik. Itt érdemes minél pontosabb, részletesebb címet adni – ha lehetséges. Ha egy megrendelőnek az adott időszakban több tíz „Szórólap” című ajánlata van, elég körülményes megtalálni egyet, ha a megrendelő nem tud a konkrét ajánlat számra hivatkozni.

Statisztika gomb: a Cím melletti kis gombbal a partnerről lehet nagyon sok hasznos kereskedelmi és pénzügyi adatot, grafikont előhívni. Erről részletesebben a Partner statisztika oldalon olvashat.

Kontakt: a megrendelő cégnél az ajánlatkérő személy. A program az új ajánlatközlő levelet neki címezi, valamint az ajánlat visszakeresésénél is hasznos lehet (pl. ügynökségnél, ahol több kereskedő is kérhet egymástól függetlenül akár naponta több árat is).

Kalkulálta: az ajánlatot létrehozó kolléga, aki valószínűleg a legtöbbet tudja a témáról. A program külön rögzíti azt is, hogy egy-egy verziót ki és mikor készített, így látszik, ha valaki más vette át időközben a feladatot.

Állapot: az ajánlatok követésére, majd később az ajánlatok eredményességi vizsgálatára szolgál, amit a mellette lévő törzs gombbal lehet megadni. A témáról bővebben az Ajánlatok követése oldalon olvashat.

Kelt: az ajánlat létrehozásának dátuma, nem módosítható adat.

Termék kategória: statisztikai célokat szolgáló adat. Segítségével vizsgálható, hogy egy adott partner jellemzően milyen típusú termékekre kér árat, vagy egy bizonyos termék kategóriára adott ajánlatok milyen arányban kerülnek megrendelésre. Ilyen kimutatás lehet például az, hogy a nyomdába érkező ajánlatkérések 10% névjegykártyára szól (azaz elég sok megkeresés érkezik erre a termékcsoportra), de az ilyen ajánlatoknak csak 20%-a lesz megrendelt. A fennmaradó nagy része (55%) „Drágák voltunk” státusszal zárul, míg a többi a „Komolytalan”, illetve a „Nincs válasz” státusszal. Ez alapján már látszik, hogy az érdeklődők tényleges vásárlók is lennének, de vagy a nyomda technológiája, vagy az árak szerkezete (vagy egy közeli konkurencia) miatt nem sikerül behozni ezeket a munkákat. Ilyenkor érdemes megvizsgálni, hogy egy új gép beszerzésével vagy egy specializálódott alvállalkozó bevonásával mennyi és mennyire nyereséges új munkát tudnánk bevonni. Ha ez nem lenne sikeres, akkor is érdemes azonosítani azokat a termékeket, amikre a nyomdának nem nagyon van esélye nyerni és ezekre nem pazarolni a kereskedelmi erőforrásokat.

Megjegyzés: az ajánlat egészéhez kapcsolódó szöveges adat. Belső információ, csak itt jelenik meg.