Ajánlat szerkesztő - Az ár kiszámítása | ScrollMAX

Ajánlat szerkesztő - Az ár kiszámítása

A Számol! gomb megnyomása után a fedezeteket és egyéb ármódosító paramétereket állíthatja be.

Művelet: a program az árat 5 költségcsoportba sorolja, ahol az Előkészítés, Nyomás és Kötészet összegzéséből lesz a Műveleti ár.

Anyag: a program által automatikusan számolt alapanyagok, továbbá az egyéb kiemelt anyagok költsége. Az erre rakott fedezet inkább tartalékot jelent: újragyártás miatt megismételt költség, a készletezés, sokszor az elővágás díja, pénzügyi tartalék arra az esetre, ha a megrendelő ugyan nem fizet rendesen, de a cégnek helyt kell állni.

Alvállalkozó: az alvállalkozónak jelölt gépek előkészítési és nyomási árai, valamint a műveletekhez felvett alvállalkozói tételek költsége. Az erre rakott fedezet inkább tartalékot jelent: újragyártás miatt megismételt költség, a munka szervezési díja, szállítási költségek, pénzügyi tartalék arra az esetre, ha a megrendelő ugyan nem fizet rendesen, de a cégnek helyt kell állni.

A programban alapértelmezett fedezetet a Kalkulációs beállítások lapon lehet megadni. Ha az adott megrendelőnek jellemzően alacsonyabb (vagy éppen pont magasabb) fedezeti értékkel készülnek az árak, akkor ezeket az eltérő százalékokat a Partnertörzs Kereskedelem lapján meg tudja adni. Így elkerülhető, hogy a helyettesítő kolléga az elvárthoz, illetve a megszokotthoz képest jóval drágább, vagy olcsóbb ajánlatot készít.

Természetesen, az adott kalkulációban ezek a fedezetek szabadon módosíthatók, a kereskedő tapasztalata, információ alapján. Ha a megszokott/elvárt fedezetektől nagyobb mértékben eltér, akkor ennek okát a verzió Belső megjegyzés mezőjében tudja megadni.

Engedmény/felár: ez a százalék a végső, fedezetekkel növelt árat növeli vagy csökkenti. Ilyen lehet például a sürgősség miatti felár, vagy sconto miatti kedvezmény.

A százalékok változtatásával a program automatikusan frissíti az Ajánlat szerkesztő ár táblázatát, így azonnal látszik, hogy egy-egy fedezeti érték milyen kalkulált árat jelentene.