Íves ofszet tag szerkesztő - Anyag | ScrollMAX

Íves ofszet tag szerkesztő - Anyag

Az Íves anyag kiválasztásánál megadott anyag paramétereit láthatja. Az anyagválasztó ablakot a Név gombbal tudja előhívni és az alapanyagot módosítani. Az anyag ára és száliránya közvetlenül innen is módosítható.

Plusz hozzálék: a program a nyomási (beigazítás és gyártás), valamint a kötészeti/alvállalkozói művelet hozzálékait automatikusan számolja. Vannak viszont olyan esetek, amikor vagy a gyengébb minőségű alapanyag, vagy kézzel felvett egyéb művelet miatt több (esetleg olykor kevesebb) hozzálék szükséges. Ezeket ezzel a paraméterrel lehet megadni, százalékos (ha gyártáshoz kell plusz anyag) vagy ívben (beigazításhoz, induláshoz) formában.

Fix hozzálék kapcsoló: ezzel kikapcsolható a program automatikus hozzálék számolása, s helyette a program a felhasználó által megadott mennyiséget használja. Ennek a beállításnak viszont az a fő veszélye, hogy a program ezeket az értékeket a termék változása (példányszám, terjedelem, szín, stb.) esetén sem változtatja, így ilyen esetben erre figyelni kell!