Kalkulációs törzsek és beállítások | ScrollMAX

Kalkulációs törzsek és beállítások

A rendszer fejlesztése során mindig is arra törekszünk, hogy a program használója (kalkulátor, kereskedő, gyekes) technológiát rögzítsen. Azt adja meg, hogy a termék kigyártásához milyen műveletekre van szükség, minden mást – hogy ez mennyi ív/fordulat, hány óra, mennyi plusz hozzálék szükséges hozzá, stb. – a program számolja ki! A megfelelő, alapos paraméterezéssel két fontos célt érhetünk el:

  1. kizárni a hibázások lehetőségét: a program nem felejti el felvenni a beigazítást is, vagy esetleg a mennyiség miatt más sávos árat adni, a minimum árakat figyelni, stb. Ha a kalkuláció bármilyen paramétere (példányszám, terjedelem, szín, stb.) változik, akkor automatikusan, az összes tételt pontosan újra tudja számolni.
  2. kizárni a szubjektivitást: azaz az ár ne függjön attól, hogy ki és mikor készíti az árat. Ha a szükséges műveleteknél a hozzálék pontosan van beállítva, a minőség/bonyolultság stb. miatti más normával/árral használt műveletek külön-külön szerepelnek a törzsben, akkor az ugyanazzal a technológiával, receptúrával felvitt bármelyik két kalkuláció ugyanazt az eredményt fogja hozni.

Ennek eléréséhez a programban különböző törzsek állnak rendelkezésre:

Nyomógépek törzse: egy adott nyomdai technológia szerinti paraméterezéshez, azaz külön törzse van a

gépeknek, technológiáknak.

Műveletek törzse: minden más költség, művelet, ami nem direkt a nyomáshoz kötődik.

Művelet csoportok törzse: ennek segítségével több művelet is összefűzhető és egy kattintással vehető fel a termékhez.

Kalkulációs beállítások: egyéb, a kalkulációs számítást és az eredményt meghatározó beállítások

A kalkulációs alapanyagoktól eltérően ezek a törzsek a komolyabb, Törzsadatot módosíthat jogosultsággal érhetők el.