A Varázsló használata | ScrollMAX

A Varázsló használata

A funkció a Kereskedelem csoport > Ajánlatok csoport alatt található menüponttal, valamint az Ajánlat szerkesztő Kalk. varázsló gombjával érhető el. Az előbbi esetben az elkészült kalkulációkat egy új ajánlatba, az utóbbi esetben a megnyitott ajánlat új verziójaként menti majd el.

Amennyiben a paraméterezés megfelelő és logikus volt, a funkció használata nagyon könnyű:

 1. Első lépésként a terméket, majd az ahhoz tartozó kategóriát kell kiválasztani:


   

 2. A második lépésként a tagokat kell felvenni. A program a listákban felajánlja az adott termékhez beállított tag típusokat, illetve az egy típushoz választható színszám és felület, valamint alapanyag opciókat.

  Az oldalszám megadásánál is figyelembe veszi a törzsben beállított minimum és maximum értékeket. Ha például a borítóból csak 4 oldal lehet (mindkét paraméter 4), akkor nem is lehet más értéket kiválasztani.
   

 3. Az utolsó lépésként megadjuk a példányszámo(ka)t, beállítjuk a minőségi szintet, majd a START gombbal elkészítjük a kalkulációkat.

  Ha minden rendben, akkor végül a Mentés gombbal rögzítjük az ajánlatokat, ahol akár egy gombnyomással a ajánlatközlő levelet is elkészíthetjük.
   

Részforma lehetőleg ugyanaz a gép/Részforma a legolcsóbb megoldással: ha a tagnál megadott terjedelmét a program teljes és rész formákra bontja (pl. 20 oldalt 16+4-re), akkor ezzel a kapcsolóval megadhatjuk, hogy ilyenkor a részformát az egész forma gépével próbálja gyártani (ha van hozzá használható beállítás), vagy attól függetlenül ilyen esetben is a költség szempontjából optimális megoldást keresse.

Manuális tagválasztás kapcsoló: ilyenkor a program minden egyes tagra összesíti a lehetséges megoldásokat, költség szempontjából sorba is rendezi, majd a listát megjeleníti. Ebből a felhasználó más szempontok alapján tud választani. Ezzel a beállítással a funkció is tesztelhető, mivel látható, hogy a program melyik tagokat tudja ilyenkor figyelembe venni.