PrintPortál - Beállítások | ScrollMAX

PrintPortál - Beállítások

A szolgáltatással kapcsolatos fő beállítások az Általános csoport > Beállítások > PP beállítások alatt érhetőek el.

 

Megrendelés lap

Értesítések: a PrintPortál cég lapon megjelenő, illetve a program által automatikusan küldött értesítéseknél használt telefonszám és e-mail címek megadására szolgál.

Megrendelés e-mail: amikor a portálon egy új megrendelést rögzítenek, a rendszer azt azonnal exportálja a nyomda ScrollMAX rendszerébe is (lásd PrintPortál megrendelések). Az új rendelések létrejöttéről szabadon beállítható akár többféle automatikus értesítés is. Ez az e-mail cím egyfajta tartalék, biztosíték: erre a címre a PrintPortál modul is küld egy értesítést, így ha a normál kapcsolattal gond is lenne, az értesítést akkor is megkapják.

Support e-mail és telefonszám: a PrintPortál felületen a Kapcsolat oldalon megjelenő elérhetőségek. A technikai problémák elhárításában mi is jelen vagyunk, de egy adott megrendeléssel, softprooffal vagy számlával kapcsolatos segítséget igazán csak a nyomda tud adni.

E-számla e-mail: ha a feltöltött e-számlákat a címzett 7 napon belül, illetve a fizetési határidő lejárta előtt 3 napig nem tölti le, akkor a program az itt megadott e-mail címre erről figyelmeztetést küld. Így még a számla lejárta előtt lehetőség van az e-mail cím pontosítására vagy az új e-számla értesítés kiküldésére. A program az e-számlák kiküldésénél feladónak is ezt az e-mail címet állítja be, így ha a megrendelő válaszolna az automatikus levélre, akkor azt közvetlenül meg is kapja a nyomda.

Imprimálási opciók: a megrendelés létrehozásakor a megrendelő kérhet valamilyen ellenőrzést, imprimálást is. Ez jellemzően a softproof, de a sokszor felár ellenében kérhető A/3, A/4 színes proof, különböző levonat (adott oldalról vagy mindenről), korrektúra forduló, stb.. Ezek az opciók adhatóak meg ebben a listában, pl. „A/4 proof, 4.000 Ft +ÁFA / db”).

Ajánlatok érvényessége: a PrintPortálra feltöltött ajánlatokból ennyi napig lehet figyelmeztetés nélkül megrendelést készíteni. Ez után a Kapott ajánlatok listájában Lejárt állapotú lesz a levél, valamint az Új megrendelés lapon is figyelmezteti a rendszer a megrendelőt. Új megrendelést a lejártakból is lehet indítani, de azt a nyomda már nem köteles elfogadni.

Visszaigazoló levélen fájlfeltöltés link: a levelekre a PrintPortál Fájlfeltöltés lapjára ugró linket tesz.

 

Leírások

A megrendelés lapon lévő nagyobb csoportokhoz lehet leírást, megjegyzés, magyarázó szöveget írni. 

Mivel a PrintPortál több nyelven is elérhető, így ezeket a leírásokat érdemes minden nyelven külön megadni.

 

Kérdések lap

A program az elküldött árajánlat alapján a megrendelés kitöltésekor a szokásos alap adatokon kívül további információkat kérhet be. Ezek ötfélék lehetnek:

  • Mindig megjelenik: minden megrendelésen fixen rajta van. (Példa: ki végzi a szállítást)

  • Választható: az ajánlatközlő levél készítésekor a felhasználó hozzárendelheti az adott verzióhoz a kérdést. Ha a megrendelő azt a verziót rendeli meg, akkor ez a kérdés is megjelenik;

  • Partnerhez kötött: csak a Feltételeknél megadott partnerek megrendelésein jelenik meg, de ott minden esetben (Példa: FSC minősítés – csak azoknál a partnereknél, akik ilyet szoktak rendelni);

  • Művelethez kötött: ha az adott kalkuláció tartalmazza a Feltételek fülön megadott műveletet, megrendeléskor a program felteszi a megadott kérdést. (Példa: stancolás művelet esetén Új vagy meglévő szerszámmal);

  • Alapanyaghoz kötött: ha a kalkulációban bármelyik tag a megadott nevű alapanyagra készült, a program a pontosítás miatt felteszi a kérdést. (Példa: ha az alapanyagnak csak „Műnyomó” volt megadva, a program nem felejti el megkérdezni, hogy matt vagy fényes legyen).

A kérdés típusát a létrehozáskor kell megadni, ez később már nem változtatható.

A kérdés fő adatai a Leírás lapon adhatóak meg.

Megnevezés: kérdés leírása, ami megjelenik a webes megrendelő űrlapon is.

Leírás: hosszabb magyarázó szöveg, ami az adott kérdésnél plusz információként megjelenik.

Sorszám: a kérdések sorrendjének meghatározására szolgál.

Kötelező kitölteni kapcsoló: az adott kérdésre a megrendelőnek mindenképpen meg kell adnia valamit. Ha a mező szabadon kitölthető, akkor az nem lehet üres. (A kötelező kérdéseket a megrendelés űrlapon a program „*” jellel és – amíg nincs kitöltve – más színnel jelöli.)

Az egyszerűbb és sokszor egyértelműbb űrlap kitöltését előre megadott válaszokkal segíthetjük. Ilyen esetben a felhasználó csak az általunk előre megadott opciók közül választhat. Ezeket az Értékek lapon adhatjuk meg. Ha a lista üres, akkor a program egy szabadon kitölthető mezőt jelenít meg.

A Partnerhez/Művelethez/Alapanyaghoz kötött kérdések feltételeit a Feltételek lapon adhatjuk meg, egy kérdéshez akár több sort is rögzítve. A kérdés típusától függően vagy a partner választó, vagy a műveletek lista, vagy – az alapanyag esetén – egy szabad szöveges mező segítségével lehet ezeket a feltételeket megadni. Fontos, hogy ezeket a program mindig az adott árajánlatközlő levél elkészítésekor adja hozzá a levélhez. A későbbi módosítások (pl. egy újabb kérdés rögzítése vagy újabb feltétel beállítása) a már elmentett leveleket nem érinti! Ez alól csak a kérdés törlése a kivétel: a rendszerből törölt kérdést a program akkor sem tesz fel, ha az adott árajánlat elkészítésekor az releváns lett volna.

 

Értesítések lap

A ScrollMAX rendszer Automatikus értesítések funkciójának a PrintPortál szolgáltatással kapcsolatos értesítései kezelhetőek ezen a lapon:

Új webes rendelés érkezett: a webes felületen keresztül – a kiküldött árajánlati levélre vagy egy előző webes felületre hivatkozva – új megrendelést adtak fel.

Printportál fájlfeltöltés: a webes felületen a megrendeléshez vagy a táskához új fájlt töltöttek fel. Az üzenetben az előzetes PDF ellenőrzés eredménye is megtalálható.

Softproofhoz megjegyzést írtak: a jóváhagyásra feltöltött softproofhoz megjegyzést írtak vagy jóváhagyták.

Táskához megjegyzést írtak: a webes felületen a megrendelő egy táskához megjegyzést, hozzászólást írt.

Új/módosított webes diszpó: egy webes megrendelés vagy táska szállítási utasítását a megrendelő módosította.

PP fájlhoz megjegyzést írtak: a fájlfeltöltés oldalon a megrendelő üzenetet írt.

 

További beállítások

A PrintPortálon megjelenő, illetve használt további adatok:

  • Termékdíj kategóriák: a megrendelés készítésekor választható kategóriák listája, az esetleges nyilatkozat sablonnal;
  • Táska állapotok: a futó munkák listájában megjelenő állapotok beállításához.