Beszállítás | ScrollMAX

Beszállítás

Az alvállalkozói megrendeléshez kapcsolódó beszállítások követésére szolgál. Beszállítást csak az alvállalkozói megrendeléshez tartozó diszpó sor alapján lehet rögzíteni. Az itt rögzített adatok nem csak a termelés számára jelentenek segítséget (jött-e már vissza fóliázott borító), hanem a bejövő számla későbbi ellenőrzése is ez alapján történik.

Új bizonylatot a Szállítás csoport > Beszállítás menüpontjával, vagy a Szállítási listán az adott diszpó sorra duplán kattintva lehet rögzíteni. Az első esetben először ki kell választani a partnert, a második esetben ezt a diszpó sor tartalmazza.

A teljes szállítással kapcsolatban meg kell adni a tényleges teljesítés időpontját és a szállítólevél számát (kötelező adat). A szállítást végző cég és személy megnevezése elsősorban csak visszakeresési célokat szolgál. A raklap elszámoláshoz szükséges még a kapott és a csereként adott EUR és egyutas raklapok száma is.

Egy bizonylatra több beszállítást – azaz több diszpó sort – is fel lehet venni, az egyedüli kikötés, hogy azoknak ugyanahhoz az alvállalkozóhoz kell tartozniuk. Ezeket a még nyitott beszállítási feladatokat az ablak felső részén látható lista tartalmazza is. A sort vagy a Felvesz gombbal, vagy dupla kattintással lehet a bizonylathoz adni. (Ha a rögzítést a Szállítási listából indították, akkor az új bizonylaton az a diszpó már szerepelni fog.) Minden sornál meg kell adni az átvett mennyiséget, valamint a paletták számát.

A lezárás után a program minden sorhoz nyomtat egy új paletta azonosítót annyi példányban, ahány palettaszámot megadtak hozzá. A paletta címke tartalmazza beszállítót, a táskát és az alvállalkozói rendelésnél megadott következő művelet/terület nevét:

A beszállítás rögzítésekor a program az alvállalkozói megrendelés Leszállítva mennyiségét és a rendelés állapotát is aktualizálja. A beszállításhoz automatikus értesítés is kapcsolódhat; ha van ilyen aktív, akkor a program a lezárást követően ki is küldi az üzeneteket.

A Lezárás és új gombbal lehet az adott partnerhez egymás után több beszállítást is rögzíteni, például több szállítólevél esetén.