Kész tételek jelzése | ScrollMAX

Kész tételek jelzése

 A beütemezett feladatok elvégzését a kollégák jelölni is tudják. Ezek a programban aláhúzva, a cím előtt egy „*” karakterrel és szürke színnel jelennek meg:

A kész tételek a legtöbb termelési program alapján készülő feladat listában nem jelennek meg: így például hiába nincs forma vagy megvágott alapanyag a tagnál, ha a feladatot elvégzettnek állítják, ezekről a listákról is eltűnik.

Egy feladatot készre állítani két helyen lehet:

  1. A Termelési programban jobb gombbal a tételre kattintva a Kész gombbal, illetve a tétel módosításánál a Kész kapcsolóval.

  2. Az Online termeléskövetés programban a feladat lista alatti Kész gombbal. Itt ezzel a gombbal lehet a feladatot listából eltüntetni.

Néha a kész tételek esetén is fontos lehet az eredeti szín megjelenítése. Ilyenkor a Termelési program gombsorán található (Kész tételek szűrése) gombbal ez a megjelenítés kikapcsolható.

A szürke megjelenítéssel termelésirányítás során egy pillantással ellenőrizhető, hogy van-e valahol csúszás: ha a pontos időt jelző szaggatott vonal felett színes feladatok vannak, akkor azon a gépen gond van.