Szállítás lista | ScrollMAX

Szállítás lista

A Szállítás csoport > Szállítás lista a folyamat központi irányító felülete. Itt az összes, még le nem szállított diszpó sora látható, időrendben:

Az ablak felső sávjában különböző szűrési feltételek adhatóak meg. A felső többfunkciós táblázat a nyomda által intézendő szállítási feladatokat tartalmazza, míg az alsó a partner által végzett feladatokat. A listák alatt a kijelölt diszpó sor adatai láthatóak, valamint az ahhoz kapcsolódó egyéb funkciók gombjai. Mind a két listához elérhető az egyes sorokat színnel jelölő Scroll színező funkciónk is, amit a fejlécben lévő kapcsolóval lehet bekapcsolni.

A táblázatokban a szállítható állapotú diszpó sorok zöld színnel jelennek meg, 0 példányos sorok pirossal. (Az egyszerűbb diszpó kitöltéshez a programban lehet komplett diszpó listát importálni egy másik táskából, akár egy utánnyomás létrehozásakor, akár a Táska szerkesztő Szállítások lapján lévő Másik táskából gombbal. Az így másolt sorok mennyisége 0 lesz, amit a gyekes kollégának kell a tényleges értékre módosítani. Ha sok és zavaró az ilyen sor, akkor ezeket a szűrőknél a 0 mennyiségű tételek is kapcsolóval el lehet tüntetni.)

A program a táblázatban alapértelmezés szerint feltünteti a kért, már leszállított és még szállítandó mennyiséget (részszállítás) és a palettázott mennyiséget. Ugyancsak látható a Szállítási engedély feladat állapota is.

A kijelölt diszpóval kapcsolatos funkciók:

Módosítás gomb: a diszpó néhány adata (határidő, felpakolás, fuvar/autó stb.) pontosítható.

Szállítások gomb: a táska eddigi ki- és beszállításai.

Paletták gomb: a diszpóhoz tartozó paletták listája. A már palettázott összes mennyiség a táblázatban, a Raklapon oszlopban látható.

Szállítható gomb: a diszpó állapotát Szállíthatóra állítja. Ha ehhez automatikus események kapcsolódnak (például megrendelői szállításnál értesítő e-mail), a rendszer ezeket el is küldi.

Sablon üzenet: az előre felvett Scroll Üzenet sablonokkal lehet pár kattintással új üzenetet küldeni.

Törlés gomb: a kijelölt diszpó sort inaktívnak állítja. A véletlenül törölt sorok a Táska szerkesztő Szállítás lapján, az Újra szállít gombbal állíthatók vissza.

Táska gomb: az adott diszpó sor elektronikus táskája.

Térkép gomb: a szállítási címet térképen jeleníti meg.

Történet gomb: a diszpó állapotváltozásainak naplója.

Feljegyzések gomb: a diszpóhoz tartozó feljegyzések, új feljegyzés rögzítése.

Szállító nyomtatása gomb: a program automatikusan elkészít egy új szállítólevelet a diszpó alapján, elmenti és a megadott példányszámban ki is nyomtatja.

Frissítés gomb: a program újraolvassa a két listát.

 

Az adott diszpó sor iránya, illetve típusa alapján a listában duplán kattintva lehet új szállítólevelet vagy beszállítás bizonylatot készíteni. Az új szállítólevél/beszállítás rögzítése után a program frissíti a diszpó sor(ok) leszállított mennyiségét és ha ez elérte/meghaladta a kért mennyiséget, akkor a szállítási feladatot le is zárja. Így az el is tűnik a Szállítási listákról.