Szállítás beállítások | ScrollMAX

Szállítás beállítások

 

Példányok elnevezése: a szállítólevél példányokon a sorszám mellett egy szöveges elnevezés is megjeleníthető. A program a listában szereplő soronként kezeli, azaz az első sor lesz az első példány elnevezése, stb. Amelyiknél nincs szöveg (akár az egész lista üres), ott csak a sorszámot tünteti fel a program.

Nyomtatandó példányszám: a nyomtatáskor a program ezt az értéket fogja felajánlani.

Bal margó (mm): a nyomtató beállításain túl a program a lap bal oldalán további margót használhat. Ez egyrészt a nyomtatvány pontosabb pozicionálását segítheti, másrészt a lefűzéshez szükséges plusz sávot biztosíthatja.

Szállító méret: a program háromféle méretben tudja a szállítóleveleket nyomtatni:

  • álló A/4-s méretben;

  • fekvő A/4-s lapra két A/5-s méretű lapot;

  • álló A/5-s méretű lapra egy oldalt.

Az általunk ajánlott beállítás a két oldal/lapos, ami kevesebb nyomtatással jár és kevesebb külön lapot kell kezelni.

Kérdezzen rá a példányszámra kapcsoló: a szállítólevél létrehozásakor kikapcsolható a nyomtatandó példányszám bekérése, és a program automatikusan az itt megadott példányban nyomtat.

Szállító mező nem lehet üres kapcsoló: a szállítólevél írásakor a szállítást végző cég/személy megadása kötelező.

Nettó/Bruttó kg a szállítón kapcsoló: a szállítólevél nyomtatvány végén az összesített nettó és a raklapok/csomagolás tömegével növelt bruttó kg is szerepel.

Felpakolás időpontja is legyen kapcsoló: a szállítási határidő (amikorra a címre kell érkeznie) mellett a felpakolás időpontját (amikor a szállítást el kell indítani) is kezeli a rendszer. Ez a diszpóhoz kapcsolódó plusz adat, ami a különböző listákban is megjelenik.

 

Szállító szövegek

FSC és PEFC: FSC vagy PEFC minősítésű alapanyagra készülő munka szállításakor a program az itt megadott szöveget teszi a szállítólevélre. Ha a nyomda többféle FSC kategóriát is használ a Mixed mellett, akkor azt a {{Tipus}} mező használatával lehet a szállítón is feltüntetni.

Megjegyzés: a szállítólevelek végére kerülő alapértelmezett szöveg. Ezt a nyelvi sablonnál megadott szöveg felülírja.

 

Automatikus paletta állapotok

A Paletta állapotok gombbal a paletta címkék követésénél használandó állapotok listája adható meg.

Szállítható állapot: ha egy adott diszpó sorhoz elkészült az összes paletta címke és az utolsó is az itt megadott állapotú lesz, akkor a program az adott diszpót Szállítható állapotúra állítja.

Elszállítva állapot: a program a szállítólevélhez kapcsolt palettákat a szállító mentésekor erre az állapotra állítja.

Új paletták "Nyomtatva" (első) státusszal készülnek kapcsoló: az új paletták felveszik az állapot listájában legelső állapotot.

 

Alapértelmezett nyomtató: a szállítólevél nyomtatásakor a program az itt megadott nyomtatót és tálcát próbálja meg kiválasztani. Ez különösen nem szokásos méretű (A/5-s) vagy előnyomott szállítólevelek használatánál lehet szükséges.

 

Szállító sablonok

A programban többféle nyelvi sablon is létrehozható. Közül a leggyakrabban használtat alapértelmezettnek lehet megjelölni és így az új szállítólevelek mindig ezzel készülnek.

A sablonoknál a szállítólevél nyomtatványon megjelenő címkék fordítását, valamint a szállító végére kerülő szöveget lehet megadni:

 

EKÁER

A ScrollMAX rendszer online EKÁER interface-szel is rendelkezik. Az ennek használatához szükséges belépési adatokat a NAV regisztráció során hozzák létre, majd itt kell ezeket a programnak is megadni: