Szállítás beállítások | ScrollMAX

Szállítás beállítások

Fontos, hogy ezen beállítások az összes partner, összes szállítólevelére lesznek hatással és a Szállítás>Beállítások>Szállítás beállítások menüben érhető el. 

 

 

Példányok elnevezése: a szállítólevél példányokon a sorszám mellett egy szöveges elnevezés is megjeleníthető. A program a listában szereplő soronként kezeli, azaz az első sor lesz az első példány elnevezése, stb. Amelyiknél nincs szöveg (akár az egész lista üres), ott csak a sorszámot tünteti fel a program.

Nyomtatandó példányszám: a nyomtatáskor a program ezt az értéket fogja felajánlani.

Bal margó (mm): a nyomtató beállításain túl a program a lap bal oldalán további margót használhat. Ez egyrészt a nyomtatvány pontosabb pozicionálását segítheti, másrészt a lefűzéshez szükséges plusz sávot biztosíthatja.

Szállító méret: a program háromféle méretben tudja a szállítóleveleket nyomtatni:

  • álló A/4-s méretben;

  • fekvő A/4-s lapra két A/5-s méretű lapot;

  • álló A/5-s méretű lapra egy oldalt.

Az általunk ajánlott beállítás a két oldal/lapos, ami kevesebb nyomtatással jár és kevesebb külön lapot kell kezelni.

Kérdezzen rá a példányszámra kapcsoló: a szállítólevél létrehozásakor kikapcsolható a nyomtatandó példányszám bekérése, és a program automatikusan az itt megadott példányban nyomtat.

Szállító mező nem lehet üres kapcsoló: a szállítólevél írásakor a szállítást végző cég/személy megadása kötelező.

Nettó/Bruttó kg a szállítón kapcsoló: a szállítólevél nyomtatvány végén az összesített nettó és a raklapok/csomagolás tömegével növelt bruttó kg is szerepel.

Felpakolás időpontja is legyen kapcsoló: a szállítási határidő (amikorra a címre kell érkeznie) mellett a felpakolás időpontját (amikor a szállítást el kell indítani) is kezeli a rendszer. Ez a diszpóhoz kapcsolódó plusz adat, ami a különböző listákban is megjelenik.

Csomagolóanyag elszámolás kapcsoló: ha ez be van kapcsolva, akkor a szállítólevél lezárása után felugrik egy ablak (a raklap típusokban rögzített sorokkal) és meg lehet adni, hogy milyen csomagolóanyagból mennyit használt fel. 

Szállító szövegek

FSC és PEFC: FSC vagy PEFC minősítésű alapanyagra készülő munka szállításakor a program az itt megadott szöveget teszi a szállítólevélre. Ha a nyomda többféle FSC kategóriát is használ a Mixed mellett, akkor azt a {{Tipus}} mező használatával lehet a szállítón is feltüntetni.

Megjegyzés: a szállítólevelek végére kerülő alapértelmezett szöveg. Ezt a nyelvi sablonnál megadott szöveg felülírja.

 

Automatikus paletta állapotok

A Paletta állapotok gombbal a paletta címkék követésénél használandó állapotok listája adható meg.

Szállítható állapot: ha egy adott diszpó sorhoz elkészült az összes paletta címke és az utolsó is az itt megadott állapotú lesz, akkor a program az adott diszpót Szállítható állapotúra állítja.

Elszállítva állapot: a program a szállítólevélhez kapcsolt palettákat a szállító mentésekor erre az állapotra állítja.

Új paletták "Nyomtatva" (első) státusszal készülnek kapcsoló: az új paletták felveszik az állapot listájában legelső állapotot.

 

Alapértelmezett nyomtató: a szállítólevél nyomtatásakor a program az itt megadott nyomtatót és tálcát próbálja meg kiválasztani. Ez különösen nem szokásos méretű (A/5-s) vagy előnyomott szállítólevelek használatánál lehet szükséges.

 

Szállító sablonok

A programban többféle nyelvi sablon is létrehozható. Közül a leggyakrabban használtat alapértelmezettnek lehet megjelölni és így az új szállítólevelek mindig ezzel készülnek.

A sablonoknál a szállítólevél nyomtatványon megjelenő címkék fordítását, valamint a szállító végére kerülő szöveget lehet megadni:

 

EKÁER

A ScrollMAX rendszer online EKÁER interface-szel is rendelkezik. Az ennek használatához szükséges belépési adatokat a NAV regisztráció során hozzák létre, majd itt kell ezeket a programnak is megadni:

 

 

Partnerenkénti beállítások

 

Lehetőség van partnerenként is egyéb beállításokat eszközölni, így a kiválasztott partner összes szállítójára rákerülnek azok, amelyeket itt beállítunk. Partnertörzs (Általános>Partnerek vagy F2 billentyűt megnyomva) megnyitása után a Kereskedelem fül és azon belül az alsó részen, a Szállítás fület nézzük.

 

  • Itt a csomag és raklapcímét állíthatjuk be alapértelmezettként, természetesen a nyomtatás előtt ettől eltérhetünk amennyiben szükséges. 
  • Mi szállítunk kapcsolóval a partner összes diszpója így készül majd. Tehát minden esetben a nyomda szállítja, így a szállítás listában is felül jelenik meg.
  • Szállító sablonnál kiválasztható egy korábban létrehozott sablon, ami a szállítás beállításoknál hozható létre, így egy külföldi partnernél, a már beállított nyelven nyomtatható a szállítólevél. 
  • Műszaki példány, Rakhely magasság és Alapértelmezett raklap állítható. 
  • Szállítóra kerül: ehhez a részhez beírt információk, szintén megjelennek az adott partner összes szállítólevelén.

Ugyanezen a felületen lehetőség van a többletpéldány beállítására is. Amennyiben a "mindig megkérdezni" lehetőséget választjuk, úgy az adott partner összes szállítólevél kinyomtatások felugrik egy ablak, amiben megadható, hogy keletkezett-e többlet vagy sem, illetve ha igen akkor mennyi. Legördülő menüből kiválasztható és a plusz gombbal újak felvehetők, illetve %-ban adható meg a maximum többlet.