Szállítólevél írása QR kód alapján | ScrollMAX

Szállítólevél írása QR kód alapján

HTML szerkesztő segítségével  az Általános csoport > Értesítés sablonok menüpontnál már formázott, képpel, linkkel (pl. telefonhívás/navigáció indítás) ellátott e-mailek is beállíthatóak. E mellett a Megrendelő szállítás előkészítve sablonnál további mezők is használhatóak:

  • {QR} a diszpóhoz tartozó egyedi azonosító
  • {mennyiseg} a kiszállítandó példányszám
  • {raklapszam} a diszpón megadott értékek (alap/sor/csomagolás) alapján kalkulált raklapszám

A program minden egyes diszpó sorhoz egyedi azonosítót generál, aminek segítségével az később pillanatok alatt előkereshető. 

 

Szállítólevél QR kód alapján

A papíron kinyomtatott vagy a mobilon felmutatott QR kódokat az új, Szállítás QR kód alapján funkcióval lehet használni. Ez egyrészt a Szállítás csoport alatt érhető el, másrészt kirakható gyorstárcsára vagy hozzárendelhető valamelyik funkcióbillentyűhöz. Ezek segítségével akár egy másik szállítólevél írása közben is előhívható az ablak!

A QR kód beolvasása után a rendszer először ellenőrzi, hogy a kód érvényes-e, majd ez alapján kikeresi azt a szállítási utasítást, amiről az automatikus értesítő levél is kiment. A Paletta követés használata esetén kilistázza a diszpóhoz tartozó raklapokat is. A Szállítólevél gomb a szokásos módon létrehozza az új szállítólevelet, felvéve rá az adott diszpót, de nem zárja azt le. Így ott lehetőség van további táskák felvételére is. Amennyiben a megrendelő nem a teljes mennyiséget viszi el, akkor a paletta listában a szállítandó tételeket kijelölve a Palettákból gombbal lehet csak ezekről bizonylatot készíteni.

A Táska infogombbal az adott munkához tartozó további adatok, üzenetküldési lehetőségek stb. érhetőek el. A Szállítások gombbal a már megírt szállítólevelek listázhatóak ki.