Szállítások tervezése – térképpel | ScrollMAX

Szállítások tervezése – térképpel

A Szállítási listázásánál lekérdezett szállítási feladatokat a program térképen is meg tudja jeleníteni:

A program a lekérdezésben szereplő valamennyi diszpó sort megpróbálja elhelyezni a térképen. Ha olyan diszpót talál, amihez nem lehet koordinátát generálni (pl. hibás/elégtelen cím), akkor még a betöltés során hibát jelez.

A nyomda telephelyét és a szállítási címeket a nyíllal jelöli. A nyíl mellett címke tartalmazza a szállítás irányát („>>” a kiszállítás, „<<” a beszállítás jele), a határidőt, valamint a cég nevét. Az egérmutatót a feliratra helyezve a diszpóval kapcsolatos további adatok is megjeleníthetőek: a pontos cím, a táska megnevezése, a szállítandó mennyiség, a diszpóhoz rögzített megjegyzés stb.

A megjelenített pontok a térkép alatti kapcsolókkal tovább szűrhető: külön kapcsolható a ki- és beszállítás, szűkíthető a határidő intervalluma.

A program alkalmas útvonal tervezésre is. Ehhez a Ctrl gomb nyomva tartásával a megfelelő sorrendben kell kijelölni az útvonal pontjait. Ezeket a program a jobb felső listában sorban meg is jeleníti. A Tervezés gomb megnyomásával a program elkészít egy vagy több lehetséges útvonalat, amit a jobb alsó listában jelenít meg. Az útvonal a Másolás vágólapra gombbal exportálható.