Visszaérkeztetés | ScrollMAX

Visszaérkeztetés

A visszaérkeztetéssel és ellenőrzésével egyrészt a szállítólevelek fizikai követését (leadták-e a fuvarozók) oldjuk meg, másrészt a szállítási és átvételi információk rögzítésével a számlázás és az utókalkuláció felé biztosíthatunk adatokat.

 

 

Az ablak megnyitásakor a program automatikusan betölti a szállítólevél nyomtatási képét a bal oldali előnéző mezőbe. A kép feletti füllel elérhető a szállítóhoz csatolt fájlok listája. Itt a program a PDF és grafikus fájlokat be is tölti (a felhős tárhelyen tároltakat is), így a szállító ellenőrzése akár a beszkennelt, eredeti dokumentumok alapján is történhet. (Bővebben: Szállítólevelek feltöltése funkció.)

 

A jobb oldali részen találhatóak az átvétellel kapcsolatos adatok rögzítésére szolgáló mezők:

Időpont: a tényleges átvétel időpontja, ami hosszabb szállítás vagy csúszás miatt el is térhet a szállítólevél keltjétől és néha a kért szállítási határidőtől. Az így késve teljesített szállítások a programban le is kérdezhetőek.

Fuvar ktg: a teljes szállítással kapcsolatosan felmerült költség, például a futár cég kapcsolódó számlájának összege. Az utókalkulációhoz ez a költség akár tételenként is szétosztható.

Átvette (vevő): a szállítást átvevő személy neve.

Szállító: a saját autók/külsős szállítók törzséből megadható, hogy a szállítást ténylegesen ki végezte. Ha ez előre tudott, akkor már a szállítólevél elkészítésekor is megadható ez az adat.

EUR visszavett jó: a szállításkor cserének visszakapott EUR raklapok száma. Ezzel a mennyiséggel a rendszer a raklapnyilvántartást is módosítja, ennyivel csökkentve a partner esetleges tartozását.

Megjegyzés: bármilyen, a teljesítéssel kapcsolatos feljegyzés, például kapott reklamáció, felmerült többletköltségek indoklása.

Átvett mennyiség(ek): a listában a szállítólevélre felvett tételekhez lehet soronként megadni a megrendelő által igazoltan átvett mennyiségeket és a szétosztott fuvarköltséget. Vevői (Teljes és Rész típus) esetén ezek a mennyiségek lesznek a számlázás alap mennyiségei is.

Minden rendben gomb: ha a megrendelő nem jelzett hiányt, akkor a gomb megnyomásával a program minden tételt a szállított mennyiséggel átvettnek jelöl.

Visszaérkezés törlése gomb: a tévesen visszaérkeztetett szállítólevelet újra Ellenőrzésre vár állapotúra állítja.

Ok gomb: a szállítólevél Ellenőrzött állapotú lesz.

Mentés és következő gomb: az adott szállítólevél Ellenőrzött állapotú lesz és a program az ablak bezárása nélkül betölti a Szállítólevelek listájában következő Ellenőrzésre vár állapotú szállítót. Így az előzőleg tömegesen feltöltött szkennelt dokumentumok egyszerűen, sorban egymás után ellenőrizhetőek.