Többlet gyűjtő | ScrollMAX

Többlet gyűjtő

A nyomda gyártás természetéből adódóan sokszor keletkezik többlet. Ezek egy részét a megrendelő valamilyen áron átveszi, a többi a nyomdában marad. Ezeket általában egy ideig még megőrzik, majd a szállítás, esetleg számlázást követően leselejtezik.

Ezeknek a példányoknak a feladata, hogy kisebb reklamáció esetén (kevesebb szállítás, valamilyen sérülés) lehessen még pótolni. Mivel egy átlagos nyomdában egy nap elég sok termék is készülhet, a fizetési határidők pedig elég hosszúak, elég sok ilyen többlet tárolását és nyilvántartását kell egyidejűleg megoldani. Ennek megkönnyítésére készült a Többlet gyűjtő funkciónk.


A gyűjtő általában egy raklap vagy egy nagyobb doboz. Amikor egy üres gyűjtőt kiraknak, akkor a programon belül is megnyitnak hozzá egy többlet gyűjtőt. Ennek lesz egy azonosító száma, egy megnevezése (pl. „sárga doboz névjegyeknek”), egy tárolási helye és selejtezési határideje. Ha egyes termékeket tovább kell megőrizni (pl. szerződés ezt is kiköti), akkor ezeknek külön gyűjtőt kell nyitni.

A nyitott gyűjtőhöz többlet típusú paletta címkéket lehet rögzíteni. Ez megtörténhet folyamatosan, amikor egy ilyen csomagot a gyűjtőhöz tesznek, de akár a legvégén egyben, amikor a gyűjtőt lezárják (raklapoknál zsugorfóliázás előtt, dobozoknál leragasztás-lezárás előtt). A gyűjtőhöz rendelés legegyszerűbben vonalkód olvasóval, a paletta címke azonosítójának beolvasásával történhet.

Ha az adott palettát tévedésből inaktívvá tettek vagy nem többlet típusúként hoztak létre, a program javítja a hibát és erről új Scroll üzenetet ír...

A lezárást követően elkészül a gyűjtő paletta címkéje, majd az a fizikai lezárás után a raktárba kerül.

 

Visszakeresés

Ha egy leszállított munkához utólag szükséges a pótlás, akkor a kérdéses gyűjtő, annak tárolási helye, illetve állapota (létezik vagy más leselejtezett) lekérdezhető a szűrési beállításokkal. Ugyanezek az információk elérhetőek a Táska diszpói ablakon, a paletták listája alatti Többlet gyűjtő gombbal is.

 

Selejtezés

A lejárt határidejű aktív gyűjtők a Kidobható gyűjtők kapcsolóval kérdezhetőek le a legegyszerűbben. A gyűjtő előkeresése és tartalmának megfelelő leselejtezése után a gyűjtő a Kidobva gombbal tehető inaktívvá.