Átvételi elismervény | ScrollMAX

Átvételi elismervény

Olyan esetekben, amikor a végfelhasználó felé a nyomda szállít, de a megrendelő egy közvetítő cég, a teljesítési igazolások kezelése bonyolulttá válik. A nyomda és a megrendelője közötti elszámolás a rendes, diszpó alapján készülő szállítólevél, ami alapján majd a számlát is kiállítják. A megrendelő és az ő megrendelője közötti elszámolásnál viszont szükséges egy másik teljesítési igazolás is.

Ezt legtöbbször a megrendelő által leadott külön kézi szállítólevél tömbökkel oldják meg: a rendes, gépi szállítólevél nyomtatása után a szállítást végző kolléga kézzel is kitölt, majd a többi példány mellé csatol pár újabb lapot – már ha ezt nem felejti el…

A ScrollMAX rendszerben lehetőség van a szállítólevelek után ún. Átvételi elismervényt is nyomtatni. Ez megegyezik a rendes szállítólevéllel, kivéve:

  • a bizonylat elnevezése nem Szállítólevél, hanem Átvételi elismervény, amit a program a feltűnőbb megkülönböztetés miatt be is keretez;

  • a nyomda adatai nem jelennek meg rajta;

  • a középső, alapból a megrendelő adatait tartalmazó mező felett a Szállító címke szerepel;

  • a Szállítási cím címke helyett az Átvevő szerepel.

Ennek a bizonylatnak nincs külön sorszáma, a kapcsolódó szállítólevél száma szerepel rajta csak hivatkozási számként.

Az átvételi elismervény nyomtatását első lépésként a diszpón lehet jelezni a Átvételi elismervényt is nyomtat kapcsolóval. A tényleges nyomtatást a szállítólevél írásánál lévő Átvételi elismervény kapcsoló engedélyezi: ha a szállítóra egy olyan sor is kerül, ahol ezt kérik, a szállítólevélen is be lesz jelölve. A megrendelő és a kiszállított munka ismeretében viszont a szállítólevelet rögzítő kolléga ezt felülbírálhatja.

Az átvételi elismervényeket a program a többi szállítólevél példánnyal együtt nyomtatja, azt a szállítást végző kolléga egyben kapja meg. Neki csak arra kell figyelnie, hogy a megrendelő példányán túl ezekből is hagyjon a címen egy példányt.