Szállítólevelek listázása | ScrollMAX

Szállítólevelek listázása

A már elkészült szállítólevelek a Szállítás csoport > Szállítólevelek menüpontjával kereshető vissza. Az ablak a szokásos szűrő ablakunk, ahol a bal oldalon található feltételek kombinálásával, illetve az eredmény táblázat további szűrésével, csoportosításával bármilyen egyedi lekérdezés létrehozható.

A lekérdezés eredményét tartalmazó táblázat alatt a kiválasztott szállítólevél tételei láthatóak.

Az elkészült szállítólevelekkel több művelet is elvégezhető:

Nyomtatás gomb: a szállítólevél újranyomtatása.

Megnéz gomb: a teljes szállítólevél megjelenítése képernyőn.

Fájlok gomb: a szállítóhoz kapcsolt fájlok listája. Ide a beszkennelt eredeti dokumentumok, a felpakolás végén készült fotók kerülhetnek. Ha a kijelölt szállítólevélhez már van csatolt fájl, akkor azt a gomb felirata (félkövér betű és a fájlok száma) is jelzi.

Fuvarlistára tesz gomb: a fuvarlisták segítségével több szállítólevelet lehet egy dokumentumként kezelni. Ez igazán akkor lehet hasznos, ha például a szállított termék sok mutációból, kisebb munkából áll és a megrendelő ragaszkodik ahhoz, hogy minden szállítólevélre csak egy tétel kerülhet. Ilyenkor nem kell akár több tíz külön lapot egyesével aláíratni (minden szállító minden példányát), hanem ezeket összevonva, egyben lehet átadni és átvetetni.

CMR készítése gomb: a kijelölt szállítólevél lapján a program egy hivatalos CMR dokumentumot készít. Az elkészített CMRek a Szállítás csoport > Listázások > CMR lista menüpont alatt kereshetőek vissza.

Történet gomb: a kijelölt szállítólevél állapotváltozásainak naplója.

Egyéb funkciók: A Számlára kerülhet? gombbal kiválaszthatók azok a tételek, amiket nem kell számlázni. A piros X-szel megjelölt tételek nem kerülnek a készülő számlára.

Törlés gomb: a kijelölt szállítólevelet – az indoklás megadása után – Törölt állapotúnak állítja. A szállítólevél továbbra is megmarad, de kap egy külön jelzést, valamint a törlés oka, ideje és a törlő felhasználó neve bekerül a szállítólevél megjegyzés részébe. A tételekhez tartozó diszpó sorok újra szállítható állapotúak lesznek.

Visszaérkeztetés gomb: a leadott szállítólevelek rögzítésére: az átvett mennyiségek, kapott raklapok, átvételi feljegyzések, tényleges szállítási időpont beállítására szolgáló funkció.