Raklap típusok törzse | ScrollMAX

Raklap típusok törzse

Ezt a menüpontot a Szállítás>Beállítások>Szállítás beállítások>Raklap típusoknál találjuk.

Itt tartjuk nyilván a szállításhoz használt fizikai raklapokat. Megadható a raklapok mérete, tömege, teherbírása, és a pontos nyilvántartáshoz az egységára is. A raklap típusok a cikktörzsben felvett készlethez kapcsolhatók, így nyomon követhető a készlet változása. Valahányszor szállítás közben raklap mozgás is történik, létrejön egy bizonylat is, amivel a készlet nyomon követhető.

 

Szállítón szerepel: a kapcsolóval a raklap típus megjelenik a szállítólevélen, ahol ki lehet választani, hogy melyik típusból mennyit visznek el, és ez a szállítólevélre is rákerül.

Kalkulációban szerepel: a kapcsolóval lehetőség van arra is, hogy azt a raklap típust ne a cikktörzshöz kapcsolja a program, hanem csak kalkulációhoz használja.

Elszámolásban szerepel: a bekapcsolt raklapok és csomagolóanyagok mennyiségének változása az utókalkulációban is nyomon követhető.

 

Új sor: új raklap típus felvétele.

Töröl: a kijelölt raklap típus törlése.

Cikk beállítása: a cikktörzsben található raklapot hozzákapcsolja a raklap törzsben megadott típushoz.

Cikk törlése: törli a kapcsolatot az itt megadott típus és a cikktörzsben található párja között.

EPR beállítása: csomagolási tevékenységet terhelő EPR díj kódja. A megfelelő kód beállításával az EPR díjra vonatkozó szabályozások alapján a raklap is nyomon követhető a Szállítás modul EPR lekérdezésében.

EPR törlése: hibásan megadott EPR kód törlése.

Az alapadatokon kívül azt is tartalmazza a törzs, hogy a szokásosan használt dobozokból mennyi fér el az adott raklap típuson. Az egyes raklap típusok itt megadott egységárát a kalkulációkban a doboz kiválasztásnál is figyelembe vehetjük.