A diszpó | ScrollMAX

A diszpó

Egy diszpó sor egy olyan táskához rögzített szállítási feladat, ami ugyanakkor, ugyanoda és ugyanúgy (csomagolva és palettázva) történik. Ez a diszpó lista az egész csomagolási-szállítási folyamat alapja: ezek alapján jelenik meg a megrendelés a különböző listákban, kap a termelés információt és készülnek a különböző bizonylatok. A folyamat követése (szállítható állapot, paletták, részszállítások stb.) is ezekhez a diszpó sorokhoz kapcsolódik, így minden gyártásba kerülő munkához kell legalább egy feladatnak tartoznia. A legegyszerűbb és leggyorsabb rögzítést az Infolapon található  gomb segítségével a táska végső szállítási határidejének megadása után rögtön le lehet generálni az egy sort.

Mivel a diszpó lista időbeni és megfelelő feltöltése a nagyon fontos, így ehhez is kapcsolódik egy táska feladat. Ennek segítségével a gyártáselőkészítő – illetve a szállításon dolgozó kollégák is – követni tudják, hogy mely munkákhoz nincs még szállítási feladat.

A diszpók alap tulajdonságaival, állapotaival és a rögzítéssel kapcsolatban a Gyártáselőkészítés kézikönyv több fejezete foglalkozik:

Táska szerkesztő - Szállítás