Feladat módosítása | ScrollMAX

Feladat módosítása

 A programba behúzott új tétel, illetve már ütemezett feladat paramétereit a Tétel módosítás ablakon lehet kiegészíteni, módosítani. (A módosításhoz elég duplán kattintani a feladatra.)

Kezd: a feladat kezdésének időpontja. Ha az adott időpontban már van a programban tétel, akkor a program megpróbálja az újat az elé betenni. Ha nem sikerül, akkor az ott lévő kezdésére kerül be, a többit hátrább tolva.

Időtartam: a tétel hossza. A program a beírt időtartamot 5 percekre kerekíti. A minimum hossz 15 perc.

Fix tétel kapcsoló: bekapcsolásával az elemet a programban nem lehet elmozdítani. Piros tiltó tábla , és függőleges kék vonalazás is jelzi.

Humán erőforrás beállítása: Megadható az adott művelethez szükséges dolgozók létszáma.

Kész kapcsoló: a műveletet elvégezték. Bővebben a Kész tételek jelzése oldalon olvashat erről.

Cím: a feladat megnevezése, új tételnél a program automatikusan kitölti. Táskás műveletnél a táskaszám, a megrendelő nevének első pár karaktere és a munka címe.

Megjegyzés: bővebb információ a feladatról. A program automatikusan kitölti, ha a feladatot a Táskák listája lapról húzza be a programban. Attól függően, hogy terméket, tagot vagy műveletet húz be, más megjegyzés kerül a feladathoz.

Határidő: az adott feladat elvégzésének határideje (nem a táska végső szállításáé!), opcionális. Ha az adott feladatnak valami miatt külön határideje van (pl. a borító adott időpontra megy majd alvállalkozóhoz, amit kevésbé rugalmasan lehet programozni), akkor azt ide érdemes beírni. Így akkor is látható lesz, ha esetleg napokkal később más, fontosabbnak tűnő munkák miatt későbbre tennék ezt a feladatot.

Alvállalkozóhoz megy és Alvállalkozótól jön kapcsolók: alvállalkozói szállítás jelzésére. Ha a behúzott taghoz a kalkulációban tartozik alvállalkozó jellegű művelet, akkor automatikusan be van kapcsolva az alvállalkozóhoz megy nyíl.

Kategória: a szín és lakkozás beállításához. Bővebben: Szín/felület jelzése.

Gépindulás! kapcsoló: ha az adott tételhez jóváhagyó személy jön. Bővebben: Gépindulás jelzés.

gomb: a táska gépindulással kapcsolatos információit jeleníti meg.

Szín és Saját színek gomb: az adott feladat színe, ami vagy a lenyíló listából vagy a nyomdában használt jelölések listája alapján adható meg.

Utoljára használt gomb: A programozás során utolsóként használt színt választja ki újra.

Méret: a feldolgozandó anyag (ív vagy termék) mérete. A program ez alapján figyeli és jelzi a méretváltásokat.

Ütközésnél az elem kezdetéhez igazít kapcsoló: ha a programozásnál megadott kezdési időpont egy másik taggal egybeesne, akkor az elé programozza be.

Új elemnél feltolja az előző végéhez kapcsoló: a kezdési időpontot figyelmen kívül hagyva a hozzá képest feljebb lévő taghoz igazítja az elemet.

Táska gomb: a szokásos infogomb, amivel a táskához tartozó összes, a termelést érintő információ elérhető.