Sorok - Napok | ScrollMAX

Sorok - Napok

 A programban az egyes sorok egy napnak felelnek meg. Egy sor magassága 24 órát jelent, az egyes feladatok magassága arányos a tervezett időszükséglettel. Így minél több napos nézetet állít be, a sorok magassága annál kisebb, így a program olvashatósága is egyre nehezebb. (Ezért is ajánljuk, hogy a termelésprogramozással és -irányítással foglalkozó kollégák egy második, álló monitort is használjanak a program követésére.)

A program csak 24 óra hosszú feladatokat tud kezelni; az ennél hosszabb műveleteket több tételben, feldarabolva kell programozni. A több órás tételeket praktikus okokból sem ajánljuk: egy 8 órás nyomásnál csak a legvégén látszik, ha nem sikerül tartani a tervezett normát, míg a 4×2 órásnál (pl. 1-2 forma, 3-4 forma, vagy 10.000 példányonként ütemezve) már két óra alatt meglátszik, hogy nem lesz tartható a terv. (Ilyenkor a legegyszerűbb egy 2 órás tételt berakni, majd a Ctrl+egér húzással többször lemásolni.)

A nézetben látható napok számát a menüsoron lehet beállítani. A programot léptetni a Dátum beállítás funkcióval, a menüsoron található léptető gombokkal, vagy az egér kerekével lehet.
 

Dátum beállítás

A sor fejlécére kattintva a Dátum beállítás ablak jelenik meg:

Zoom bekapcsolása/kikapcsolása gomb: csak az adott nap lesz látható a nézetben, így a teljes ablak magasság rendelkezésre áll a tételek kirajzolásához. Így a rövidebb, kis tételek is könnyebben olvashatók lesznek. Az eredeti nézetre ugyanezzel a gombbal lehet visszatérni.

Előző/következő nap gomb: egy nappal előre/hátra mozgatja a programot.

Ma gomb: az adott sort az aktuális dátumra állítja.

Dátum beállítás gomb: a dátum választóval megadott napra ugrik.