Gépindulás jelzés | ScrollMAX

Gépindulás jelzés

A ScrollMAX rendszerben a gépindulások jelzésével és követésével több funkció is foglalkozik. A folyamat lépéseként a gyártáselőkészítő/ügyfeles bejelöli a Táska szerkesztő Nyomási utasítás lapján a gépindulást, s megadja az azzal kapcsolatos információkat:

  • ha megrendelő gépindulás, akkor a jóváhagyó személy nevét és kontakt adatait;

  • ha belső gépindulás, akkor az értesítendő kollégát;

  • mihez, mikor szeretne jönni, egyéb kérések, stb.

Ezek az adatok természetesen megjelennek a táskán is:

A gépindulásos munkáknál az általános Táska gomb és infomenü funkciói között megjelenik a Gépindulás menüpont is, amivel a gyekes által megadott információk jeleníthetők meg:

Az adott munka behúzásakor a program feladatot is megjelöli:

  • A gépindulásos táskáknak a Termelési program beállításainál külön alapértelmezett színt lehet beállítani. (Ha nem is az adott művelethez/géphez van külön jóváhagyás beállítva, ez általában hasznos információ a táska többi művelete szempontjából is.)

  • Az adott feladatnál lévő Gépindulás kapcsolóval lehet jelezni, ha az adott művelet megkezdéséhez egy jóváhagyó személy is szükséges. Ezeket a tételeket a termelés programban egy ikon is jelzi.

Az aktív gépindulásos feladatokat a Termelésprogramozás problémák külön listában is megjelenítheti. Ez alapján a jóváhagyó személy akár többször is értesíthető: előző nap/órákkal előtte e-mailen, a munka megkezdése előtt rövidebb idővel telefonon. Így elkerülhető, hogy megrendelő késése miatt csússzon a termelés: ha nem tudja tartani a kért időpontot, akkor esetleg egy másik munkát előbbre lehet hozni. (Ha a megrendelő a csúszás miatti állás időt meg is téríti, a program csúszása miatti esetleges túlórákat, más munkák késedelmes szállítását már nem lehet felszámolni.)

A Gépindulás meghívók ablakban ellenőrizhető, hogy lett-e kiküldve meghívó, illetve hogy az ügyfél elfogadta-e a meghívást vagy elutasította azt. A levél egy gombnyomással újra elküldhető vagy ha változik az időpont, akkor teljesen új hozható létre. A levél a szokásos esemény meghívó e-mail, amit a legtöbb naptári rendszer kezelni tud. Változás esetén megkeresi, és módosítja az eredeti időpontot. A mailbot automatikusan a táskához kapcsolja az elküldött meghívót és az ügyfél válaszát is.

A termelési program listában a gépindulás jelzés három állapotát különböző háttérrel jelzi a program. Az értesítő levél kiküldése után a csillag kap egy fekete keretet, ami azt jelzi, hogy valamilyen esemény kapcsolódik hozzá, és a háttere sárgára vált , ami a meghívó kiküldött állapotának a jelölése. Abban az esetben, ha az ügyfél elfogadta a meghívást, a háttér zöld , ha elutasította, vörös lesz .