A termelési programban használt jelölések | ScrollMAX

A termelési programban használt jelölések

A könnyebb és gyorsabb áttekinthetőség érdekében a termelési program grafikus felülete több jelzést is használ. Ezek egy részét a gyekes által a Táska szerkesztőben megadott adatok (termék paraméterek, gépindulás információk) állítják be, illetve a ScrollMAX rendszer különböző moduljaiban végzett munka aktualizálja.

Szín/felület jelzése: az adott tag színszámának és gépi lakkozásának jelölésére. Ezt a program a Tag szerkesztőnél megadott paraméterek alapján automatikusan kitölti.

Méret váltás jelzése: tagoknál a nyomandó alapanyag méretét, terméknél a késztermék méretét figyeli és ha az két munka között változik, akkor a két feladat közé egy vastag vonalat jelenít meg.

Gépindulás jelzés: ha az adott műveletnél a megrendelő személyesen is jelen kíván lenni, akkor ezeket a feladatokat a program egy ikonnal jelzi. Ezt a program a Táska szerkesztő Nyomási utasítás lapján megadott paraméterek alapján állítja be, de minden egyes programozott műveletnél külön is megadható.

Tag nyomóforma állapot: a pdf leadástól az esetleges imprimálásokon keresztül a kilövés és a forma (lemez, klisé, szita, stb.) elkészültéig követi az előkészítés állapotát, amit a programban színes sávval jelenít meg.

Tag alapanyag állapot: a formához hasonlóan az alapanyag biztosításának állomásait (utalványozva, raktáron, kiadva, megvágva) jelzi egy színes sávval.

Tervezett munka: a tervezett táskák jelzésére.

Problémás munka: a problémás táskák jelzésére.

Törölt tag jelzése: ha a terjedelem csökkenése miatt a gyártáselőkészítő kolléga tagokat töröl a táskából, akkor a termelési programba már behúzott tagon egy ikonnal jelöli a program a változást. A kurzort a tag fölé húzva figyelmeztetés jelenik meg.

Szállítási határidő jelzése: az adott művelet napja és a táska végső szállítási határideje közötti napok számát jeleníti meg színkóddal.

Színnel jelzett információk: a programban minden tételnek van egy színe, amit a program pár feltétel szerint automatikusan beállít. Ezeket minden helyen saját logika szerint át lehet színezni.

Kész tételek jelzése: a már elvégzett feladatot a program szürke színnel jelzi.