Festékek a termelési programban | ScrollMAX

Festékek a termelési programban

A Kereskedelem utáni következő szint a direkt színes munkák menedzselése a termelésben. Erre a Festék rendszer egy saját listázást használ:

A lista a Termelésprogramozás problémák és az Anyaggazdálkodás > Festék rendszer lapokon érhető el.

A listában egyszerűen áttekinthető, hogy melyik gépekre, milyen munkához, milyen festék kell majd. A lista a szokásos többfunkciós táblázatunk, így az szabadon szűrhető, rendezhető, csoportosítható. Így például pár kattintással ellenőrizhető, hogy az azonos színnel nyomott munkák egymás után vannak-e programozva.

A termelési program információi (kezdés, gép, táska) mellett a festék törzsben megadott valamennyi lényeges adat is szerepel a táblázatban. Így azonnal látható, ha egy minta még nincs leadva vagy bemérve. Ha a festék cikkhez van rendelve, akkor a tervezett anyagszükséglet mellett az aktuális készlet is látható. A Programban oszlop jelzi, hogy az adott festéket a következő időszakban hányszor tervezik használni.

A program a festék mind a négy paraméterét egyaránt mutatja Azt, hogy ezek közül melyik a fő érték, a cella háttérszíne jelzi. Ha a Pantone-nál megadott érték szerepel az adatbázisunkban, akkor egy közelítő színnel jelöljük. (Ha ez nincs, akkor a cella színe ilyenkor sárga lesz.)

A festék feladatokhoz egy állapot is tartozik, amik a jobb egérgombbal lehet módosítani:

A festékkel foglalkozó kolléga itt tudja azt is jelezni, hogy melyik festéket lehet raktárról bármikor kivenni, melyik beszállítását várjuk és melyek azok, ahol a gépmesternek kell majd színt kevernie.

Amennyiben a Festék rendszer készlet szintjét is használják, a kolléga a törzsadatban megadott cikkszámokra megrendelést is tud indítani. A Rendelések gombbal a cikkhez tartozó aktív rendelések állapotát (mi lett már elküldve, mikor és mennyi várható) tudja ellenőrizni.