Szerszám selejtezés | ScrollMAX

Szerszám selejtezés

Mivel a szerszámok sokszor fizikailag is sok helyet foglalnak el, vagy fix lejáratuk miatt egy adott nap után úgysem használhatóak, időnként sort kell keríteni a selejtezésre. Ennek során a már régen használt és várhatóan nem is szükséges szerszámokról eldöntjük, hogy azokat még egy ideig őrizgetjük, visszaadjuk a megrendelőnek vagy kidobjuk.

A szerszám selejtezés funkciós a Szerszám törzs felületéről érhető el:

A listára azok a szerszámok kerülnek, ahol a megadott selejtezési szabály alapján a szerszám már kidobható lehet. A listában a fő adatok mellett látható az utolsó táska száma, az adott táska kapcsolattartójának neve és e-mail címe, valamint feladatként az, hogy a selejtezésről a megrendelővel egyeztetni kell-e. A Selejtezhető dátum a törzsben megadott legkorábbi időpont és az utolsó felhasználást követő plusz napok közül a későbbi.

Ahol a selejtezéshez a megrendelőt is be kell vonni, ott a program egyszerűen, egy kattintással elkészítheti a szükséges levelet. Első lépésként a program összeszedi, hogy az adott ügyfélnek milyen más, érintett tételei vannak, majd megjeleníti a listát. Itt a felhasználó kijelölheti, hogy most melyik szerszámokkal kapcsolatban vár döntést.

A program a levelet a törzsadatban megadott tartalommal hozza létre. A levél elküldése Selejtezés kérése leírással bekerül a szerszám naplójába is.