A PDF ellenőr | ScrollMAX

A PDF ellenőr

Ezekre a problémákra a megoldás, ha egy kézbe kerül a teljes anyagleadás feladat kezelése. A ScrollMAX rendszerben az anyagleadás felelőse a PDF ellenőr. Feladata, hogy a termelés számára a feldolgozható, saját szabványoknak megfelelő anyagot a megrendelőtől időre beszerezze. A Kereskedelem modulban rögzített táskák alapján, az Anyagleadás táska feladat dolgozik. Ez a feladat a táska rögzítésekor automatikusan aktív állapottal jön létre, és ha a gyekes át nem állítja, ezzel a munka rögtön meg is jelenik az Előkészítés listában. Ha az ellenőr a leadott anyagot ellenőrizte és az megfelel a gyártás követelményeinek, akkor a PDF ellenőrizve funkcióval az anyagleadás táska feladatot is lezárja. Ha a táskához nem tartozik aktív Imprimálás táska feladat is, akkor a munka el is tűnik a feladatai közül.

A listában követhető, hogy milyen táskákhoz várunk még anyagot. Látszik a tervezett anyagleadás dátuma és a tervezett szállítási határidő. A Táska infomenü segítségével pedig minden lényeges információ (pl. az anyagleadással kapcsolatban kereshető kontakt adatai is) egy kattintással elérhető.

Az aktív anyagleadás feladatok a Termelés csoport > Anyagleadás menüpontjával is követhetők. A menüpont felirata mutatja az aktuális és külön a már lejárt határidejű táskák számát. A menü a Táska feladatok listája ablakot nyitja meg.

Általában nincs szabály arra, hogy a tervezett gyártás előtt hány órával kell az anyagleadásnak megtörténnie, ezt jellemzően a személyes tapasztalat, a megrendelő kiismerése határozza meg. Lehet olyan eset, hogy a gyártás megkezdése előtt egy órával sem gond, ha még nincs anyag (pl. periodika, összehangolt kiadói – előkészítő rendszer, sablonok), s lehet olyan, ahol a tapasztalat alapján jó, ha már az előző nap megérkezik az anyag, hogy legyen idő azt még kijavítani…