Lemez készlet kezelés | ScrollMAX

Lemez készlet kezelés

Elméletileg a nyomólemez ugyanolyan kiemelt anyag, mint a nyomathordozó: jelentősebb költséget képvisel, előre tervezhető, igényelhető. A napi munkamenetben viszont nem életszerű, hogy az alapanyagraktár a lemezeket minden munkához külön adja ki. E helyett az előkészítés, mint költséghely kap egy nagyobb mennyiséget, amivel később el kell számolni. Ezt a feladatot végzi el a CtP lemez készlet: a kiadott lemezek – és egyéb alapanyagok – fogyásának követését, az esetleges terven felüli ismétlések, felhasználások rögzítését és kimutatását.

Bár a lemez készlet önmagában is használható, a teljes funkcionalitás csak a cikktörzzsel összekapcsolva érhető el. A kapcsolaton keresztül lehet az Anyaggazdálkodásba közvetlenül új rendeléseket rögzíteni, a tervezett beszállításokat lekérdezni. A minimum készlet figyelés is a hagyományos készletben történik: amint ott kiadják (átadják) a következő nagyobb mennyiséget a gyártásközi készletbe, a program elvégzi a minimum készlet figyelést és jelzi (Scroll Üzenet, e-mail vagy akár SMS), ha rendelni kell.

A Lemezkészlet funkció csak íves és tekercses technológia használata esetén érhető el, az Általános csoport > Beállítások > Cégadatok lap Bővítmények listáján bekapcsolva.