Imprimálás | ScrollMAX

Imprimálás

A táskával kapcsolatos imprimálási, jóváhagyási feladatokat a gyekes rögzíti a Táska szerkesztő Előkészítés utasítás lapján. Itt megadja, hogy kinek, milyen határidőre, hogyan és mit kell jóváhagynia. A jóváhagyó a megrendelő által megadott külsős személy vagy belső imprimálás esetén az egyik kolléga. Ezek az információk természetesen megjelennek a táskán, valamint az Előkészítés infolap Imprimálás lapján.

Az imprimáláshoz külön táska feladat is tartozik, aminek segítségével követni lehet a feladat állapotát, nyilván lehet tartani az aktívakat. A táska feladattal jelölhető, ha a jóváhagyandó anyagot elküldték (Folyamatban állapot), illetve ha azzal valamilyen gond merült fel (Problémás állapot).

Az aktív imprimálás feladatos táskák a rögzítéskor automatikusan megjelennek az Előkészítés listában és onnan csak akkor tűnnek el, ha a táska anyagleadás és imprimálás feladata is lezárult. A program az állapot változásokat naplózza, így később visszakereshető, hogy ki és mikor zárta le a feladatot.

A jóváhagyással kapcsolatos események, észrevételek a táska feljegyzéseinél (ha a gyártást is érinti) vagy az Előkészítés feljegyzések lapon (ha ez csak ez előkészítés terület számára fontos) lehet rögzíteni. Ha a jóváhagyás során probléma merülne fel (például nem elérhető a jóváhagyó, hosszú időt igénybe vevő javítást, módosítást kér esetleg új anyagot fog küldeni), akkor ezt a táskán egy új probléma rögzítésével kell jeleznie.

Ha a megrendelő az anyagot elfogadta, akkor a táska feladat Rendben állapotra állításával lehet azt lezárni. Vagy az előkészítési listában az Imprimálás gombra kattintva is lehet az állapotát változtatni. Ehhez az eseményhez tartozik az Imprimálás rendben automatikus üzenet is, amivel a rendszer azonnal értesíti például a termelést, hogy indulhat a gyártás.

Belső imprimálásra is van lehetőség. Táska szerkesztőben az Imprimálást bepipálva, kiválasztható a Belső imprimáló és határidő megadható. Ezek az információk megjelennek a táskán, és az előkészítési listában a Belső imprimálás gombbal változtatható állapota. 

Az elektronikus kommunikációt segíti a modulból elérhető Sablon e-mailek funkció, amivel az alap anyag kiküldéséről, a jóváhagyás kéréséről és esetleg megsürgetéséről egységes e-mail küldhető ki pár kattintással.

Az aktív imprimálás feladatok a Termelés csoport > Imprimálás menüpontjával is követhetők. A menüpont felirata mutatja az aktuális és külön a már lejárt határidejű táskák számát. A menü a Táska feladatok listája ablakot nyitja meg.