Softproofok kezelése | ScrollMAX

Softproofok kezelése

A ScrollMAX PrintPortál szolgáltatása segítségével a softproofok kezelése, az azzal kapcsolatos egyeztetés követése és a jóváhagyás rögzítése is megoldható a rendszeren belül.

A lista a jóváhagyásra kijelölt fájlokat tartalmazza. Új anyagot az Új feltöltés gombbal lehet kiválasztani, majd az Új softproof mezőben található adatokat kell megadni.

Leírás: a fájlban szereplő anyagokkal kapcsolatos többlet információ, például verzió szám, melyik tagokról, oldalakról szól, stb.

Határidő: a szállítási határidő (és a gyártási program) tartásához szükséges jóváhagyási határidő. A PrintPortál a lejárt Softproof jóváhagyási feladatokat a megrendelőnek külön is jelzi.

Az adatok megadása után a Feltöltés gombbal a program elkezdi feltölteni a kijelölt fájlt. Ha a feltöltés valami ok miatt megszakadna, akkor a Feltöltés ismét gombbal lehet azt újra megpróbálni. Ha a fájl rendben felkerül az ügyfélkapura, akkor a listában a softproof állapota Feltöltve lesz.

A PrintPortál felületén a megrendelő a PDF-t megnézheti, letöltheti, azzal kapcsolatban visszajelezhet, az anyagot elfogadhatja vagy elutasíthatja:

A visszajelzések és a jóváhagyás/elutasítás látható az ablak alsó részén az Üzenetek listában. Ezekre az Új üzenet gombbal lehet reagálni, amit a program feltölt PrintPortálra, ami erről e-mailben is értesíti az erre beállított személyeket.

A program a visszajelzésekről a Softproofhoz megjegyzést írtak automatikus értesítés segítségével tud azonnal jelezni, akár SMS-ben is.

A ScrollMAX rendszerben kezelt softproofok listája közvetlenül elérhető a Táska szerkesztőből is, így a táska gyekese/ügyfélkapcsolatosa onnan is közvetlenül láthatja, hogy a mik lettek feltöltve és arra mikor ki és mit reagált. Ha a jóváhagyás késlekedéséből, vagy annak elmaradásából, téves jóváhagyásból a későbbiekben bármilyen csúszás vagy reklamáció lenne, akkor az itt rögzített naplók is segíthetnek annak eldöntésében, hogy ezekért mekkora mértékben felelős a nyomda.