Lemez készlet - Törzsadatok | ScrollMAX

Lemez készlet - Törzsadatok

 Lemez készlet a Termelés csoport>Beállítások>Lemezek menüpont alatt érhető el.

A listában a már rögzített lemez fajták láthatóak és alul a Megnevezés, Méret, Listaár látható, ami módosítható itt, de a cikktörzsben nem módosulnak ezek az adatok! Ha a lemezt készlet cikkhez kapcsolták, akkor a táblázatban annak aktuális készlet mennyisége is látható.

 

Funkciók

Új lemez gomb: egy új lemez típust rögzít.

Történet gomb: a kiválasztott lemez korábbi készlet mennyiség változásait listázza ki, dátummal, megjegyzéssel stb.

Rendelés gomb: a lemezhez kapcsolt cikkre egy új rendelést rögzít. A funkcióhoz a Lemez rendelést rögzíthet jogosultság szükséges. Ezt az Általános>Beállítások>Felhasználók>Jogosultságok fül>Készlet alatt található.

Rendelések gomb: a beállított készlet cikkhez rögzített rendeléseket, várható beérkezéseket jeleníti meg.

Készletről gomb: Leveszi a készletről a megadott mennyiséget és ezáltal növeli a CtP lemez készletét. A funkcióhoz a Lemezt CtP készletre vehet jogosultság szükséges, melyet az Általános>Beállítások>Felhasználók>Jogosultságok fül>Készlet alatt található.

A program az áttárolási műveletet az Anyaggazdálkodás csoport > Beállítások alatt megadott CtP készletre kiadás mozgással hozza létre. (Ha ez a beállítás hiányzik, akkor a funkció nem használható!)

Bevételezés gomb: egy új bizonylattal a megadott mennyiséggel növeli a Ctp lemez készletét. A bevételezés nem érinti a készlet cikk mennyiségét, így az annak megadása nélkül is használható.

Fogyás gomb: a kiválasztott lemez Ctp készletét csökkenti egy új bizonylattal. Ilyen lehet a selejtezés, egyéb felhasználás, visszavét, stb.