Lemez készlet - Törzsadatok | ScrollMAX

Lemez készlet - Törzsadatok

 A lemezek törzse a Termelés csoport > Beállítások > Lemezek menüpont alatt érhető el.

A listában a már rögzített lemez fajták láthatók. A tételeknél a Megnevezés és a Méret az aktuális készlet látható. Ezt az értéket csak bizonylatokon (beszerzés, felhasználás, stb.) keresztül lehet módosítani, közvetlen nem lehet felülírni.

Ha a lemezt készlet cikkhez kapcsolták, akkor a táblázatban annak aktuális készlet mennyisége is látható.

 

Funkciók

Új lemez gomb: egy új lemez típust rögzít.

Történet gomb: a kiválasztott lemez korábbi készlet mennyiség változásait listázza ki.

Rendelés gomb: a lemezhez kapcsolt cikkre egy új rendelést rögzít. A funkcióhoz a Lemez rendelést rögzíthet jogosultság szükséges.

Rendelések gomb: a beállított készlet cikkhez rögzített rendeléseket, várható beérkezéseket jeleníti meg.

Bevételezés gomb: egy új bizonylattal a megadott mennyiséggel növeli a lemez készletét. A bevételezés nem érinti a készlet cikk mennyiségét, így az annak megadása nélkül is használható.

Készletről gomb: a megadott mennyiséggel növeli a lemez készletét, egyben egy hagyományos készlet bizonylattal csökkenti a kapcsolt cikk készletét. A funkcióhoz a Lemezt CtP készletre vehet jogosultság szükséges.

A program az áttárolási műveletet az Anyaggazdálkodás csoport > Beállítások alatt megadott CtP készletre kiadás mozgással hozza létre. (Ha ez a beállítás hiányzik, akkor a funkció nem használható!)

Fogyás gomb: a kiválasztott lemez készletét csökkenti egy új bizonylattal. Ilyen lehet a selejtezés, egyéb felhasználás, visszavét, stb.