Termékdíj kezelés | ScrollMAX

Termékdíj kezelés

Az EPR díjra vonatkozó szabályozásoknak köszönhetően új mezőkkel bővült a Termékdíj kategóriák törzs. A kitöltéssel kapcsolatban a program igyekszik végig vezetni a felhasználót úgy, hogy technikailag hibás verziót ne lehessen rögzíteni. Adatbevitel során figyelmeztetéseket dob fel nem egyezőség esetén. Ezek mellett Magyarázat és Info mezőkben jeleníti meg a már rögzített adathoz tartozó szöveges magyarázatot. A program csak a törzs helyét biztosítja, kérjük, hogy kitöltés- mentés- és felhasználás előtt minden esetben egyeztessenek könyvelőjükkel tekintettel a jogszabályi változás bizonytalanságára és folyamatos változtatására!

A törzs változásai már a kezdőképernyőn is szembetűnőek:

  1. a felsorolásba bekerültek új oszlopok, mint a “rendben” jelölő (pipa) és az EPR kód,
  2. a Beállítások fülön a CSK/KT/KF kódokat a Beállít gomb alatt szerkeszthetik, (részletek lentebb), valamit ott értékelhetjük készre (“rendben”),
  3. a Magyarázat a 2. pont beállítását követően automatikusan megjelenik,
  4. a Termékdíj díjtétel rögzítés mellett megjelent az EPR díjtétele is.

Minden egyéb mező a kezdő oldalon már ismerős az Önök számlára, azokban változás nincs.

 

Teljes újdonság, hogy a korábban megszokott megnevezés és stat. kód helyett már egy új szerkesztési felület áll rendelkezésre, ahol előre definiált törzsből lehet a CSK/KT/KF kódokat szerkeszteni. A program figyeli, hogy a CSK/KT kódhoz rendelt KF (EPR) kód díjfizetési módja ne legyen eltérő, ellenkező esetben hibaüzenetet dob.
Szerkesztés közben a Magyarázat mezőben gyűjtjük az adatokat, hogy a végén azokat át lehessen tekinteni ellenőrzés céljából.
A “Rendben van, többé nem módosítom.” egy fontos jelölés, amit nem kell a szerkesztéskor azonnal megjelölni, később is bekattintható. Célja, hogy a kódok felhasználásakor a legördülő menükben csak azok jelenjenek meg, ahol ez a jelölés be van pipálva.

 

 

 

 

Számlán szöveg fül:

  1. a Termékdíj sablon szöveg (záradék) mellett megjelent az EPR sablon szöveg mező. Működése hasonló,
  2. a helyettesítést végző kifejezéseket bővítettük a <SZERZODES_SZAM> lehetőséggel. Így a partnertörzsben rögzített nyilatkozatok iktatási száma rá tud kerülni a számlára (amely szintén jogszabályi követelmény nyilatkozat esetén). Ezeket a kifejezéseket a Mező gombbal is be lehet iktatni.
  3. Az Info szöveges mezőben megjelenik a CSK/KT/KF kód szerkesztésekor kialakult szöveges leírás, ami segítség lehet a záradék szöveg kialakításában (pl. paragrafusok)